"Знімайте оту бандуру і заварюйте трубу", - жителі Бандери не дали газовикам встановити лічильник на їхній будинок

"Знімайте оту бандуру і заварюйте трубу", - жителі Бандери не дали газовикам встановити лічильник на їхній будинок
Газовики знову зіткнулися із супротивом людей.
  • "Чому ми маємо платити за інших?", - хмельничани виступають проти встановлення загальнобудинкових газових лiчильникiв.
  • Конфліктна ситуація між місцевими мешканцями та ПАТ «Хмельницькгаз» виникла у дворі багатоповерхівки, що на вулиці  на Бандери 22/1. В суперечку втрутилась поліція.
  • Встановити лічильник газовикам не дали, але вони пообіцяли повернутися. Про свої дії кажуть так: "Все приймають в Києві, а ми лише виконавці".  

 

Спокійний ранок мешканців будинку на вулиці Бандери, 22/1 порушив прихід працівників ПАТ «Хмельницькгаз». Група робітників досить швидко перекрила газ і зрізала частину труби на зовнішній стіні. Відразу встановили тумбу. Там мали встановити будинковий лічильник.

«Ми вас не запрошували»

Перелякані такими перспективами мешканці завадили продовженню робіт. Посварившись із газовиками, викликали поліцію. Тим часом люди почали шукати оголошення з попередженнями про призупинення газопостачання. Але знайшли їх не на усіх під’їздах.

Відео дня

 - Ще вчора ввечері ніяких оголошень не було. А сьогодні вранці до нас прийшли незрозумілі люди і без жодних документів почали різати трубу. Газ нам перекрили. Сказали, що ходили по квартирах і всіх попередили. Особисто до мене ніхто не прийшов, - розповідає «ВСІМ» місцева мешканка Тетяна Петручак. – Газу немає. А в мене маленька дитина. Приготувати їжу і нагодувати її я не можу.

Група робітників в цей час стояла поряд. Чекали на приїзд свого керівництва. Очікували й вже знервовані люди. Це зайняло майже годину. Атмосферу не змогли розрядити навіть двоє патрульних. Стало зле 83-річній бабусі. Вона схопилася за трубу й трусилася. Каже, що через постійні зростання тарифів і так не може спокійно спати. А тут ще й без попередження газ вимкнули. 

Хтось допомагав старенькій, а більшість продовжувала висловлювати своє невдоволення. Люди не хочуть, щоб їм встановлювали лічильник на цілий будинок, мовляв, їм доведеться переплачувати за газ.  А будинковий лічильник зробить витрати на комуналку ще більшими.

 - Чому я маю платити за когось? Припустимо, я гоню самогон і палю багато газу, а хтось вмикає плиту двічі на день. А платити у підсумку мають всі однаково, - бідкається місцевий житель Сергій. – Знімайте оту бандуру зі стіни і заварюйте трубу. Інакше діла не буде.

«Хмельницькгаз»: "Зрозумійте, що ми лише виконавці"

На місце до мешканців приїхав комерційний директор ПАТ «Хмельницькгаз» Віталій Рейда. Він відразу відчув на собі невдоволення людей. Вони виказали йому все, що думають про роботу газовиків. Поміж емоційних висловлювань людей він намагався аргументувати законність дій його підлеглих.

 - Для проведення таких робіт у нас є всі підстави. Попередження і погодження заздалегідь про них не передбачене. Зрозумійте, що ми лише виконавці. Встановлення лічильників – державна програма. Таких по області буде 634, - аргументував Віталій Рейда. – Сьогодні сам лічильник не встановлюватимуть. Можна сказати, що це лише підготовчі роботи.

Читайте також: Мешканці гуртожитку "взяли в заручники" працівника "Хмельницькгазу", який прийшов відключити боржників

Це не дуже заспокоїло людей. А коли вони почули про відключення газу тим, хто не погодиться на лічильник, розлютилися ще більше. 

 - Якщо лічильник не буде встановлено, то газопостачання буде відключено. Інший варіант – збільшення норм споживання на людину з 4,4 кубометра до 9,8 кубометра, - заявив Віталій Рейда.

Представник «Хмельницькгазу» спробував пояснити для чого потрібен цей лічильник. Він зазначив, що люди із індивідуальним лічильником платитимуть по своїх показниках. За решту платитимуть інші. Серед квартир без власного лічильника залишок розподілятиметься пропорційно до кількості прописаних жителів.

Виходить так, що однакову суму коштів сплачуватимуть й ті, хто ретельно економить блакитне паливо, й ті, хто абсолютно не соромиться вдосталь ним користуватися.

Присмак криміналу і перспективи

Але сьогодні мешканців не влаштовувало те, що трубу на їхньому будинку порізали і газ перекрили. Вони вимагали зняти тумбу для лічильника і залишити їх в спокої. А законність приходу і дій газовиків вирішили перевірити за допомогою поліції. Мешканці написали заяву й на місце приїхала слідчо-оперативна група. Слідчі разом з патрульними зібрали усі свідчення сторін конфлікту й запевнили, що у всьому розберуться. 

І це уже не перший конфлікт хмельничан із газовиками. На лінію "102" у Хмельницькому надходило  7 подібних викликів. Поліція щоразу виїжджала на конфлікти між людьми і працівниками "Хмельницькгазу". Про це "ВСІМ" повідомив речник управління патрульної поліції Хмельницького Роман Мартинюк. 

Поки триватиме слідство по даній справі, блакитне паливо у мешканців будинку буде. Газовики сказали, що стару трубу заварять. Тумбу пообіцяли зняти. Але запевнили, що повернуться коли вирішиться конфлікт. Кажуть, що повинні все-таки встановити лічильник. Далі буде… Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua.

Мешканці будинку по Бандери 22/1 кажуть, що знайшли оголошення лише зранку. І то не на всіх під'їздах.Люди неодноразово скаржилися, що через відсутність газу не можуть нагодувати своїх дітей.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анонім

    а когда свиньи поймут, что они уже на бойне, то уже поздно, их уже режут какие то маланцы, т.к. они проданы
  • Василий

    Что-то видео не воспроизводится..попрбую еще раз.
  • Василий

    Яценюк говорил, что газа украинской добычи по цене 70 долл.(вместо 275 как сейчас) достаточно для населения. Где газ?

    Видимо их волновало не то что Янык ворует, а то что воруют не они...
  • PAL

    Ана хер нам этот Киев, на хер нам этот дорогущий газ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up