Знищена техніка росії на Хмельниччині: навіщо її привезли та як ви до цього ставитеся (ОПИТУВАННЯ)

Знищена техніка росії на Хмельниччині: навіщо її привезли та як ви до цього ставитеся (ОПИТУВАННЯ)
Фото - Іванко Береза
  • Залишки знищеного ворожого танка привезли у Волочиськ. 
  • Його залишили на центральній площі. 
  • Для чого привезли російську техніку та як ви до цього ставитеся?
  • Беріть участь в опитуванні. 

Знищена у боях ворожа техніка росіян на території мирних міст України. Така тенденція стала активно впроваджуватися у життя. Зокрема, вчора, 31 травня, у центрі Волочиська встановили рештки російського танку. Фото інсталяції оприлюднив у Facebook користувач Іванко Береза. 

 

“Людям і так важко”

Місцеві стали висловлювати свої думки щодо російської техніки в коментарях. Більшість з них не підтримали таку ідею. Стали писати наступне: “І для чого завозити цей негатив в місто? Людям і так важко. Війні ще не кінець, ніхто ще не знає як буде далі. А привезти купу металу, нікому не потрібного - це не розумно”. Або коментарі на кшталт “ЖАХ! Де пояснення, для чого це нам?”

Відео дня

Однак були й ті, хто підтримав ініціативу встановлення ворожої техніки в центрі Волочиська. Мовляв, це буде нагадуванням для жителів, що в країні війна. 

“Це для того, щоб якщо захочеться банкету на ювілей, чи весілля з розмахом. Щоб молодь йшла і згадувала, що в країні десь гаряче, а не зависала по барах в п‘яному угарі. Бо якщо в нашому місті спокійно, то не означає, що нас не стосується”, - написала одна з користувачів. 

Журналістка vsim.ua звернулася до міського голови Костянтина Черниченка за коментарем щодо встановленої техніки. Він обіцяв відповісти на запитання згодом. Тож слідкуйте за оновленнями на нашому сайті. Тим часом у міськраді Волочиська підготували офіційне повідомлення. Його опублікували у Telegram-каналі. 

Зазначено, що залишки російського танка привезли з фронту військові, як трофей. Його встановили на центральній площі тимчасово. Зробили це, аби місцеві могли оглянути залишки техніки.

Крім того, зазначають: всередині вигорілого корпусу техніки помітили циліндр, який трактували як вибухонебезпечний. Було вжито всіх необхідних заходів безпеки. Додають, що периметр огороджено та виставлено охорону. Корпус обіцяють обстежити та повідомити про результати вже сьогодні, 1 червня.

Рештки ворожої техніки в центрі Вінниці

Нагадаємо, рештки ворожого танку на початку травня опинилися в центрі Вінниці. Це була бронетехніка, яку знищили ЗСУ під Бучею та Ірпенем. На ній також був символ рашистів “Z”. Згодом його замалював балончиком начальник ОВА Сергій Борзов. Про це повідомляє видання “20 хвилин”.

Техніка простояла в центрі Вінниці менш як добу. Проте в одному із представлених екземплярів діти знайшли пістолет. Про це журналісти “20 хвилин” дізналися з власних джерел. Пізніше це підтвердили в поліції.

До слова, вінничанам була не до вподоби ідея зі знищеною ворожою технікою в центрі міста. Тож згодом інсталяцію перевезли на зберігання до Історико-меморіального комплексу пам’яті жертв нацизму – філії Вінницького обласного краєзнавчого музею.

Опитування

Як ви ставитеся до встановлення знищеної техніки росіян в українських містах?

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Клавдія Зданевич

    Нам не потрібно забувати що йде війна

    Завдяки старанням наших воїнів ми кожнього дня зустрічаємо світанок

    Техніка це лише нагадування тим людям, які забувають про війну або думають, що їх це нестосується

    Україна наша домівка, тому ми повинні не забувати про війну

    І головне вірити в наших ЗСУ

    Вірити що ПЕРЕМОГА БУДЕ ЗА НАМИ

    Вічна пам'ять всім загиблим людям

    Велика подяка всім військовим, волонтерам, а також небайдужим людям, які роблять свою тяжку роботу

    Слава Героям!

    Слава Україні!
  • Юрій Марцінкевич

    Навіщо тут ця кацапська техніка. Кожен день гинуть люди. Страждання в родинах. А цей металолом буде тільки нагадувати сум та відчай у тих в кого загинули блиські люди. До того ж війна іде в активній фазі хто знає що буде далі
  • Алексей Антонов

    Якій сенс тягнути знищену техніку в міста там де не ремонтують та не виготовляють !!! Витрати палива + охорона !!!  Знищена орківсь техніка має піти уся на переробку, і з неї мають бути виготовлені наші танки, наші БТРи. А наші мудреці зараз швидко на металобрухт поріжуть, буде таж сама колізія як із металевих леніних ( нібито валили, нібито були, а куди поділися ніхто не пам'ятає !!!)
  • Marina Amika

    Як металолом то згодом знадобиться для переробки на щось корисне

keyboard_arrow_up