Зрізали дерева і залишили сміття. Екологи зафіксували рубку дерев у Хмельницькому районі

Зрізали дерева і залишили сміття. Екологи зафіксували рубку дерев у Хмельницькому районі
Фото - Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області
  • Звернення до екологічної інспекції надійшло від місцевої жительки. 
  • Сума збитку становить майже 50 тисяч гривень.

На Хмельниччині зафіксували чергову незаконну рубку дерев. До Екологічної інспекції звернулась мешканка села Шпичинці Хмельницького району. У повідомленні йшлось про незаконне зрізання дерев з метою розміщення трансформатора. 

Зі слів жительки, місцевих напередодні ознайомили з умовами, де було вказано лише пошкодження трав’яного покриву з майбутнім відновленням. Проте підрядна організація порушила умови та зрізала дерева і залишила після себе гори сміття. Окрім цього, роботи виконували у святковий день, 24 серпня. Про це повідомляють у Державній екологічній інспекції Хмельницької області. 

Екологи провели перевірки і виявили незаконне зрізання 52 дерев різних порід: ясени, верби, ліщини, акації, серед яких лише два дерева були сухими. Інспектори вже порахували суму завданої шкоди. Вона перевищила 47 тисяч гривень. 

Відео дня

Матеріали справи вже направили до поліції для встановлення винних і притягнення їх до відповідальності.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Наталія Анішкіна

    Не буде в них напевно вже трансформатора))
  • Любовь Демьянюк

    всі все бачать тільки неЧУЮТЬ !!!!!!!!!!
  • Татьяна Демьянюк

    Пархомовцы тоже рубят как надо,лесовозы вывозят.....зато они штрафуют людей которые на огородах жгут костры,а то что вырубают тоннами то они не видят
  • Рита Титаренко

    Шановні екологі! Перевірте ліси навколо Прибузьке і Бахматівці! Їх стає все менше і менше! Вирубають, аж, гай шумить! Машини їдуть зі сторони Бахматівець! Жалко! Там такі гарні грибні місця були, дуби, а зараз одні пеньки залишилися і хащі! Зате, людей штрафуєте за те, що спалюють городину! Свої дрони запустіть над лісами і лісосмугами, тоді побачите, що ,дійсно, наступає природний катаклізм!

keyboard_arrow_up