Зруйнована розкіш: палац з Хмельниччини увійшов до переліку об'єктів європейської спадщини

Зруйнована розкіш: палац з Хмельниччини увійшов до переліку об'єктів європейської спадщини
Фото - Львівський медієвістичний клуб
  • Палац може отримати 10 тисяч євро на відновлення.

Європейська організація, що опікується пам'ятками природи та культури Європи спільно з Інститутом Європейського інвестиційного банку Europa Nostra визначили 12 об’єктів європейської спадщини, які перебувають під загрозою зникнення.  Вони увійшли у короткий список програми “7 Most Endangered Programme”.

Серед пам'яток - палац князів Сангушків у місті Ізяслав на Хмельниччині. Про це повідомляє пресслужба Хмельницької облдержадміністрації.

Крім палацу з Хмельниччини, до переліку увійшли:

Відео дня

На вибір номінантів вплинули культурної цінності кожного та рівень серйозної небезпеки, з якими вони стикаються сьогодні.

Остаточний список 7 об’єктів культурної спадщини, які перебувають під загрозою зникнення буде оприлюднено навесні 2022 року.

Програма “7 Most Endangered Programme” підвищує обізнаність, готує незалежні оцінки та пропонує рекомендації щодо дій зі збереження номінованих об'єктів. Також вона надає грант у розмірі 10 000 євро на кожну внесену в перелік пам’ятку, щоб допомогти у її відновленні.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (18)
  • Неля Кудрявцева

    Сангушки процветают в Польше. Княгиня отказалась дать денег на реставрацию. Да, раньше кріпаки будували без грошей, а зараз -- за все плати.
  • Іванна Ів

    Та навіщо нам краса...дурниці такі. Вони краще гроші собі заберуть...
  • Valerii Hapich

    Траву постригся...
  • Andriy Furman

    А може і не отримати)

keyboard_arrow_up