Зсув грунту біля багатоповерхівки на Озерній: що відомо (ФОТО + ВІДЕО)

Зсув грунту біля багатоповерхівки на Озерній: що відомо (ФОТО + ВІДЕО)
  • О четвертій ранку жителів 11-поверхівки на Кармелюка, 4/2 розбудив шум.
  • Виник він внаслідок зсуву грунту.
  • Мешканців можуть евакуювати.

Надзвичайна ситуація трапилася в мікрорайоні Озерна сьогодні, 19 серпня. Близько четвертої ранку тут стався зсув грунту біля десятиповерхового житлового будинку. Розташований він на вулиці Кармелюка, 4/2. 

“Мене особисто серед ночі розбудив зсув ґрунту зпід будинку, під який підкопалися будівельники з сусіднього будівництва”, - написав у Фейсбук хмельничанин Андрій Гопак.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">
►Камери відеоспостереження зафіксували те, як відбувався зсув. Відео із сторінки Андрія Гопака у Фейсбук.

Даний будинок входить до житлового комплексу “Чайка”. Він складається із трьох секцій. Друга, де стався зсув, була здана в експлуатацію 4 роки тому - у 2016-му. За інформацією сайтів із продажу нерухомості, всі квартири тут продано. 

На місце зсуву прибули рятувальники, поліція, заступники міського голови Андрій Бондаренко і Анатолій Нестерук. 

За попередньою інформацією, мешканців будинку можуть евакуювати. Поки остаточного рішення ще не прийняли.

Попередні версії зсуву поки дві. Перша - через будівництво, яке триває поряд. Інша - через зведення підпірної стіни біля цього будинку, яка й мала унеможливити подібне.

ОНОВЛЕННЯ: о 10-ій ранку заступник міського голови Хмельницького Андрій Бондаренко провів брифінг для журналістів. Під час нього він розповів, що ймовірною причиною зсуву, на його думку, є відсутність дренажної системи та підпірної стінки, Також однією із причин, за словами чиновника, може бути ведення будівництва поряд. Там житловий будинок зводить "Будальянс" для служби зовнішньої розвідки України.

Чиновник не бачить необхідності виселення мешканців. Проте каже, що таке рішення може бути прийняте на засіданні комісії із надзвичайних ситуацій, яке проходить зараз в міськраді. Припускає, що людей відселять орієнтовно на одну добу. Поки ведуться попередні перемовини із готелями, куди можуть тимчасово відселити мешканців будинку.

Поки "Будальянс" звіз всю свою техніку на Кармелюка задля ліквідації наслідків та роботи щодо унеможливлення повторення зсуву. Це повідомив Андрій Бондаренко. Представники "Будальянсу" поки від коментарів відмовляються.

Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (38)
  • Наталья Лазаренко

    В Советах в районе Озёрки запрещено было строительство, грунты легко ползущие. А теперь бумага всё стерпит, а деньги везде проложат путь, вот и получили разрешение на строительство.

    Вічна память reply Наталья Лазаренко

    ви шось путаєте адже генплан забудови озерної був затверджений наприкінці восьмидесятих
  • Вічна память

    як завжди будальянс відмажуть...аивинною зроблять забудовника чайки

    Денис Искра reply Вічна память

    Иди броди вафля.
  • Авто Разборка

    сьогодні оновлення не буде?
  • КРІТ

    Протизсувні заходи слід будувати до початку будівництва будинку. Гравітацію ніхто не відміняв! Будівельні норми ж неспроста написані. Варто було б також з глибиною, діаметром, посадкою на геологію паль будинку і з водичкою в грунті та на поверхні розібратися.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up