Зупинився один з енергоблоків Хмельницької АЕС: деталі

Зупинився один з енергоблоків Хмельницької АЕС: деталі
Фото з відкритих джерел
  • Роботу енергоблоку зупинили 10 лютого через масовану ракетну атаку РФ.

До зупинки одного з реакторів Хмельницької атомної електростанції 10 лютого призвела нестабільність в енергосистемі України. Спричинив її масований ракетний удар росії по Україні.

Про це повідомили у МАГАТЕ.

Крім того, генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі, посилаючись на «Енергоатом», констатував, що дві з трьох діючих українських атомних електростанцій – Рівненська та Южно-Українська – зменшили виробництво електроенергії як запобіжний захід. Система ядерної безпеки на Хмельницькій АЕС, зазначив, спрацювала належним чином.

Відео дня

Додамо, що за словами міністра енергетики Германа Галущенка, внаслідок ворожого 14-го масованого ракетного удару, завданого вранці 10 лютого, постраждала енергетична інфраструктура в шести областях України.

«На жаль, є влучання в об‘єкти теплової та гідрогенерації, а також високовольтної інфраструктури в шістьох областях, - акцентував міністр. - Запроваджені аварійні відключення в багатьох регіонах. Найскладніша ситуація у Запорізькій, Харківській та Хмельницькій областях».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Микола Зубко

    Да да, ми поняди що іудеям пора туди де їм і місце, 12 кілометрів під землею.

    ЧитачЧитачів reply Микола Зубко

    Шановний, ти не замітив, що забув прийняти ліки? Чи в Скаржинці інтернет провели.

keyboard_arrow_up