Зустрічаємо весну. ТОП-20 подій, якими запам'ятається зима у Хмельницькому

Зустрічаємо весну. ТОП-20 подій, якими запам'ятається зима у Хмельницькому
  • Вже завтра, 1 березня, у Хмельницькому запанує весна. 
  • Журналісти vsim.ua вирішили згадати, якими подіями нам запам'ятається зима. 

1. У суботу, 1 грудня, на майданчику біля кінотеатру Шевченка засяяла 18-метрова новорічна ялинка. Попри мороз та зимну погоду в центрі міста було не проштовхнутися. На урочисте відкриття прийшло кілька тисяч хмельничан.

2. У середу, 5 грудня, презентували проект "Випробуй у безпеці". Поліцейські спільно з хмельницькими автомобілістами випробували подарунок іноземних колег - алкоокуляри, що імітують стан алкогольного сп'яніння «Drunk Busters». Водії, одягнувши окуляри, виконали перелік елементарних вправ для перевірки на алкоголь. 

Відео дня

3. У четвер, 13 грудня, в центрі міста  влаштували Андріївські вечорниці. Проводили їх на вулиці Проскурівській перед кінотеатром Шевченка. Головною родзинкою дійства був виступ гурту «Чумацький шлях».

4. У вівторок, 18 грудня, біля театру Старицького організували благодійний ярмарок для трьох маленьких хмельничан, які потребують невідкладної допомоги. До обласного центру з’їхалися представники з кожного району Хмельниччини, щоб долучитися до благодійної акції. Привезли з собою купу смаколиків та декоративні вироби, зроблені власноруч.

5. У середу, 19 грудня, на Проскурівській весело та яскраво відсвяткували День Святого Миколая. Поряд із головною ялинкою провели святковий концерт. Незважаючи на досить морозну погоду, подивитися на святкове дійство біля кінотеатру Шевченка зібралося чимало дітей та їх батьків.

6. У вівторок, 25 грудня, сотні хмельничан прийшли поласувати різдвяними смаколиками. З нагоди католицького Різдва для мешканців міста приготували сюрприз. Кращі кондитерські та пекарні Хмельницького працювали над створенням двох медяників висотою в 3 метри та шириною в 1,5 метра кожен.

7. У четвер, 27 грудня, директори шкіл влаштували співочий флешмоб. На першому поверсі ТЦ «Kvartal» очільники навчальних закладів разом заспівали різдвяних пісень та привітали хмельничан зі святами, що наближаються.

8. У вівторок, 1 січня, у центрі Хмельницького пройшов марш з нагоди 110-ї річниці від дня народження лідера українських націоналістів Степана Бандери. Хмельничани зібрались біля зупинки "Електроніка", неподалік якої встановлений пам'ятний камінь. Далі рушили вулицями міста.

9. У вівторок, 8 січня, сотні хмельничан у святковому вбрані зібралися біля “Дитячого світу”. Саму тут розпочалося масове театралізоване дійство. Міні-вертепи за участі творчих колективів міста та представників шкіл і садочків вирушили Проскурівською. Попрямували вони до сцени біля кінотеатру Шевченка.

10. У п’ятницю, 11 січня, хмельничани завітали на майданчик біля кінотеатру Шевченка сьогодні, щоб побачити відому багатьом вантажівку “Coca-Cola”. Приїхав транспортний засіб марки “Freightliner Trucks” в рамках всеукраїнського туру “Новорічний Караван Coca-Cola”.

11. У суботу, 12 січня, на сцені біля головної ялинки народний співочий колектив разом з хмельничанами виконав відому колядку. Вийшли дівчата у традиційному українському вбранні та з хустками. Різдвяний флешмоб тривав лише декілька хвилин.

12. У суботу, 19 січня, з нагоди завершення останнього циклу різдвяних в Хмельницькому традиційно пройшла театралізована хода Трьох Царів. Яскраве костюмоване дійство вже шостий рік зібрало масу глядачів та учасників.

13. Цього ж дня мешканці Хмельницького прийшли на річку, щоб пірнути у крижану ополонку. Для когось це перший досвід, хтось вже не один рік поспіль віддає дань традиції, але всі в один голос запевняють, що відчуття неймовірні.

14. У вівторок, 22 січня, у День соборності на мосту через Південний Буг навпроти «Оазису» зібралося кілька десятків хмельничан. Вони розгорнули великий синьо-жовтий прапор на знак єдності.

15. У вівторок, 5 лютого, у приміщенні обласного управління лісового господарства шукали вибухівку. Знаходиться будівля на Кам'янецькій, 55 навпроти "Мисливства і рибальства". На місце події викликали поліцейських через те, що у туалеті знайшли речі, які схожі на вибухівку.

16. У понеділок, 11 лютого, патрульні Хмельниччини почали користуватись пристроями «TruCam» для вимірювання швидкості автомобілів та вже штрафують любителів проїхатися з вітерцем. На 242-му кілометрі поблизу села Климківці показали сам «TruCam» та його використання.

17. У четвер, 14 лютого, у день закоханих чимало хмельницьких молодят вирішили поєднати свою долю у шлюбі. У РАЦСі для них танцювали Віденський вальс та співали українських пісень.

18. У понеділок, 18 лютого, біля пам’ятників «Ангел скорботи» та Героям Небесної Сотні розвішували білих паперових янголів. Їх виготовили своїми руками небайдужі хмельничани. В Україні акцію проводять вже п’ятий рік, а Хмельницький до неї долучився вперше.

19. У середу, 20 лютого, кілька сотень хмельничан пройшлися жалобною ходою по центру міста. У руках несли портрети загиблих майданівців, квіти та синьо-жовті прапори.

20. У четвер, 28 лютого, учні хмельницьких шкіл зібралися на акцію «День рожевої сорочки». Таким чином протестувати проти булінгу. Учасники мали рожеві кульки, прапорці, стрічки та плакати. Також дехто був одягнений у рожевий одяг.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up