Неймовірна краса, від якої перехоплює подих: ТОП-7 місць Хмельниччини для подорожей

Неймовірна краса, від якої перехоплює подих: ТОП-7 місць Хмельниччини для подорожей
  • Рейтинг наймальовничіших куточків нашої області представив 24 канал у спецпроекті до Дня Незалежності.
  • До нього увійшли відомі та маловідомі місця, великі міста та маленькі селища.
  • Тож, чим вражає Хмельниччина та до чого тут Швейцарія та Атлантида, читайте далі.

Хмельниччина є однією із найстаріших областей Західної України. Відтак, тут є на що подивитись, йдеться на 24.ua

Модерний Хмельницький

За останні роки Хмельницький перетворився на справжнє прогресивне молодіжне місто.  Серед місць, які варто відвідати, виділяють набережну, пам'ятник барону Мюнхгаузену, унікальні скульптури Миколи Мазура, мальовничий ботанічний сад ХНУ.

Відео дня

Також  особливої уваги заслуговує одна із найцікавіших історичних пам’яток, а саме – старе кладовище на вулиці Кам'янецькій, адже тут розмістилися справжні витвори мистецтва – вишукані надгробки кінця ХVІІІ – початку ХІХ століть.

Казковий Кам’янець-Подільський

Це місто дихає історією та вражає архітектурними шедеврами. Тут варто відвідати Старе Місто де розташувалася відома фортеця, площа Ринок з Ратушею, Вірменські квартали, кафедральний костел Святих апостолів Петра та Павла.

Подільські Товтри

У світі фактично немає аналогів такому утворенню, подібні геологічні конструкції можна зустрітищо лише на території Великої Британії та США. 

Затоплена Бакота та печерний монастир 

Це місце вважається одним із найкрасивіших в Україні через прекрасні види на Дністер. Також тут сформувався свій мікроклімат, який є дуже м’яким і теплим, і його часто порівнюють з ялтинським. А самі води Дністра тут насичено сріблом.

Колишнє місто Фельштин  

За 23 кілометра від Хмельницького розляглося цікаве село Гвардійське, яке у минулому було добре розвинутим містечком Фельштин. Нинішнє Гвардійське може похвалитися кількома архітектурними та історичними пам’ятниками. Його окрасою є костел святого Войцеха. Також слід відвідати старе єврейське кладовище. А за кілометр від села стоїть пам’ятка міжнародного значення, яку було включено у список спадщини ЮНЕСКО – пункт "Фельштин" геодезичної дуги Струве. 

Хмельницька "Швейцарія" – курорт Сатанів 

Сатанів називають Подільською Швейцарією. Це унікальна місцина серед рівнин з купою сопок, густо порослих лісом, і з річкою та озером у долині є відомою не лише в Європі, а й у всьому світі.  Крім того, Сатанів є багатим і на історичну спадщину. Тут варто відвідати християнський монастир XVI століття, гору Богит, на якій розміщувалося велике святилище-городище, "дольмен" (величні ворота, складені з кам’яних брил, замок XVII століття, єврейська синагога 1532 року, пам’ятник "Плаче Ісус" (1653 рік), древнє єврейське кладовище (перше поховання датовано 1576 роком) і Свято-Троїцький монастир (939 рік).

"Атлантида"

Дивовижна природна пам’ятка розташовується поблизу села Завалля, що у Кам’янець-Подільському районі. Це єдина в Україні трирівнева горизонтальна печера, а загальна протяжність її становить понад два кілометри (2525 метрів).

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Vasya Bondar

    Все перед нами и ехать никуда не нужно
  • Jane Arden

    На самом таки деле сколько еще неразведанных красивых мест на территории Украины. Я вот недавно приехала с Ивано-Франковска . Это были просто сказочные дни в окружении друзей . Для того чтобы вечера были еще солнечней , мы пользовались https://tomato.ua/ivano-frankivsk - огромный выбор мест для хорошего времяпровождения.

  • Olga Klymenko

    да , замечательние идейки
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up