Подорож “по-хмельницьки”: куди радять поїхати читачі “ВСІМ”

Подорож “по-хмельницьки”: куди радять поїхати читачі “ВСІМ”
Фото з discoverukraine.com.ua
  • Для того, щоб подорожувати, не обов’язково їхати за межі країни чи області.
  • Екскурсійні місця є й на Хмельниччині.
  • Журналісти vsim.ua підготували свіжу туристичну підбірку для подорожей.  
     

Історичні пам’ятки, водоспади і таємничі легенди - все це є на Хмельниччині. Про п’ятірку місцевих красот ми вже писали раніше. Втім, на цьому мальовничі та цікаві місця не закінчились. Їх ряди доповнюють історичні палаци та привабливі горизонти. Про них ви згадували у коментарях на сайті vsim.ua. Ми розповімо про ці місцини трішки детальніше. Тому гортайте далі, читайте, дивіться фото і не забувайте ділитися своїми улюбленими туристичними точками Хмельниччини в коментарях.

Жванецький замок

Пов’язане зображення
Фото з сайту itinery.com.ua

Колись село Жванець було містом, в якому вирувало життя. Одним зі свідчень цього є колишній замок. Розташований він неподалік від місця, де закінчується Дністровський каньйон і річка Збруч впадає в Дністер. Донині добре збереглася лиш одна його вежа: північна п'ятигранна. Її чотири сторони, стоять на крутому схилі, а п'ята - виходить на майданчик двору. А краєвиди, які відкриваються з цієї височини на долину, варті того, щоб приїхати сюди у будь-яку пору року.

Самчики 

Пов’язане зображення
Фото із сайту Відкривай Україну

Самчики - село в Старокостянтинівському районі. У 1790-1805 роках тут створили унікальний палацово-парковий ансамбль з розкішною резиденцією. Його автором був польський архітектор Якуб Кубицький, а ліплення, скульптури левів та богинь парадного порталу виконав італієць Жан Батісто Цагпяно.

Відео дня

Парадний фасад палацу виходить до озера, а парковий - до галявини з фонтаном та чудовим парком, що займає більше 16-ти гектарів. 

До маєтку входять також два прибрамні корпуси з парадною брамою, старий маєток Хоєцьких та цікавий Китайський будинок.

У палаці збереглася ліпнина в Блакитному, Червоному та Римському парадних залах. Родзинкою палацу є Японський кабінет, розписаний за мотивами епохи Едо або Самураїв.

Нині заповідник відкритий для відвідування. 

 Парк “Івахновецькі товтри”

Результат пошуку зображень за запитом "івахновецькі товтри"
Фото із сайту Мандруй Україною

Цей парк входить до складу національного природного парку “Подільські Товтри”. “Івахновецькі товтри”  охоплює територію 155 гектарів. Це лісостепова зона з величезним вапняковим камінням.  Товтри - свідчення того, що тисячі років тому це місце вкривала вода. Вона й залишила по собі вапнякові бар’єрні рифи. Мальовнича природа, що відкривається з вершин цих вапняків, вражає неймовірно гарними краєвидами. Подейкують, що такі природні об’єкти є лише на Хмельниччині, у США та Великій Британії.

 Маєток Сангушків-Потоцьких

Результат пошуку зображень за запитом "маєток сангушків потоцьких хмельниччина"
Фото із сайту  we.org.ua

Антоніни - селище міського типу у Красилівському районі. Його культурним осередком є маєток Сангушків-Потоцьких. З 1720 по 1851 роки, палац належав князям Сангушкам, а з 1851 по 1917 – графам Потоцьким.

Від Сангушків, через шлюб Марії з Альфредом Потоцьким, маєток перейшов до іншої родини. 

У 1918 році Потоцькі залишили палац-резиденцію. У результаті він був спалений більшовиками. На його місці зараз розташований стадіон. Від самого маєтку збереглись  в’їзна брама, гараж, возівня та манеж. 

 Палац Пшездецьких

Результат пошуку зображень за запитом "палац пшездецьких"
Фото із сайту turist.km.ua

Палац Пшездецьких знаходиться у Чорному Острові. Тут у 18 столітті посеред ставка звели розкішний палац. Його основний корпус був витриманий в стилі класицизм. Зліва і справа від нього стояли неоготичні башти. 

Поряд з палацом сім'я Пшездецьких звела костел Успіння Пресвятої Богородиці. З садибою він з'єднувався підземним переходом. 

Нині від палацу зберігся лише основний корпус, в якому до 1982 року вчилися місцеві школярі. Зараз тут музична школа і музей. Родовий костел після революції був розграбований. Лише у 1992 році храм відновили. Він є діючим і досі. 

Дякуємо, що дочитали. Тепер пишіть, що вам сподобалося найбільше. Ну і не забувайте ділитися своїми улюбленими туристичними місцями нашої області.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up