Річниця безвізу. Що змінилось за цей рік? (ОБГОВОРЕННЯ)

Річниця безвізу. Що змінилось за цей рік? (ОБГОВОРЕННЯ)
  • 11 червня 2017 року між Україною та ЄС почав діяти безвізовий режим.
  • За цей цей рік зросла не тільки кількість охочих поїхати до ЄС, а й можливостей, як саме це зробити.
  • Друзі, які переваги від відкритих кордонів отримали ви та які недоліки можете назвати?

Безвізовий режим для українців діє до 30 країн Шенгенської зони. Зокрема, країн Євросоюзу, крім Великої Британії та Ірландії, а також Швейцарії, Ліхтенштейну, Ісландії та Норвегії. Відповідно до правил безвізу, українці можуть перебувати в цих країнах із закордонним біометричним паспортом 90 днів на кожні 180 днів.

Подорожують все більше людей

За рік можливістю поїхати до Шенгену без візи скористалися 500 тисяч українців. За статистикою Державної прикордонної служби, особливий ажіотаж спостерігався у перші місяці дії безвізу, тоді до ЄС їхало до 80 тисяч українців на місяць. Напередодні сезону відпусток  очікується нова хвиля мандрівників.

Відео дня

Нові маршрути 

З доступністю нових можливостей авіакомпанії відкривають нові рейси з Києва і Львова. З вересня цього року з Києва почне літати довгоочікуваний ірландський лоукостер Ryanair.  Крім того, українці стали частіше подорожувати до країн ЄС потягами. За статистикою «Укрзалізниці», у 2017 році в міжнародному сполученні Україна – ЄС перевезли у 5,5 разів більше пасажирів, ніж у 2016-му. Потягами за кордон подорожували 205 тисяч пасажирів. Загалом з України курсують потяги до шести країн Євросоюзу. Окрім швидкісних поїздів до Перемишля та Холму, щодня пасажирські поїзди відправляються до Варшави, Вроцлава, Братислави, Праги, Будапешта та Бухареста.  

Друзі, чи справдилися надії та страхи, які результати річниці безвізу можете назвати? Діліться думками у коментарях.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • IGOR

    То, что можно ездить в ЕС без виз, в туристических целях, это конечно плюс. Но печаль в том, что нас уже 26 миллионов, и безвиз этому активно помог... Но это проблема не безвиза...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up