Відпочинок в Єгипті: пам'ятка хмельничанам (Новини компаній)

Відпочинок в Єгипті: пам'ятка хмельничанам (Новини компаній)

Протягом останніх років, в топі найпопулярніших країн для відпочинку серед хмельничан, лідируючі позиції займає Єгипет. Доступні ціни, спека в любу пору року, вабляче море і дивовижний підводний світ, - що ще потрібно туристу для щастя? Але, незважаючи на ідеальний опис, в Єгипті, як і в будь-якій іншій країні світу, є свої особливості, пов'язані з місцевим менталітетом і традиціями. Ця стаття є своєрідною пам'яткою для туриста, який вирішив відправитися у відпустку в цю дивовижну африканську країну.

Кліматичні особливості

Ні для кого не секрет, що практично весь Єгипет являє собою пустелю, а крупні міста розташовані на берегах Нілу. Не дивлячись на те, що навіть взимку тут температура не падає нижче 21 градуса, ночі можуть бути досить холодними через сильні вітри, що віють з пустелі. Середня температура води в морі влітку досягає 28 градусів. Слід зазначити, що спека тут переноситься дуже легко, так як клімат переважно сухий.

Пляжна смуга

Багато туристів цінують єгипетські пляжі за їх м'який пісок і надзвичайно чисте, тепле море, мінерали якого позитивно впливають на здоров'я. До того ж, Червоне море підходить як для відпочинку з дітьми, так і для туристів-екстремалів, яким буде цікаво пірнати з аквалангом, насолоджуючись красотами підводного світу.

Безпечний відпочинок

Не варто забувати, що Єгипет - це держава з мусульманською вірою, тому не дивлячись на те, що місцеві жителі давно звикли до іноземців, дівчатам все ж не варто хизуватися перед місцевими чоловіками у занадто відвертому вбранні. Як і в будь-якій іншій країні, потрібно шанувати місцеві традиції і обряди, не потрібно ображати місцевих жителів, відверто з ними лаятись та шукати не потрібних пригод. Варто зазначити, що особливу увагу слід приділити правилам дорожнього руху, а точніше повній їх відсутності. Дивно, але на відміну від хмельницьких водіїв, які повинні дотримуватись певних правил, в Єгипті власники автомобілів їздять кому як заманеться. Найчастіше право їхати по головній смузі дістається тому водієві, який першим посигналив. Саме тому туристам, особливо тим, які перший раз відпочивають в Єгипті, не рекомендують брати напрокат автомобіль. Пересуватися цілком можливо на таксі або на місцевих маршрутках.

Місцеве населення

Як вже було сказано вище, потрібно з повагою ставитися до місцевих жителів будь-якої держави. Але варто пам'ятати, що менталітет єгиптян в корені відрізняється від менталітету жителів Європи або країн СНД. Туристи - це основний вид доходу для місцевих жителів, тож, гуляючи по місту, слід уважно стежити за гаманцем. По-перше, тут нерідкі випадки крадіжок, а по-друге, місцеві торговці і продавці різних послуг на кшталт "покататися на верблюді" або "сфотографуватися з мавпочкою", свого не упустять і так чи інакше змусять туриста заплатити. Окрема розмова - це чайові, адже без них туристу навряд чи хтось зробить навіть найменшу послугу, тому рекомендується завжди носити з собою кілька дрібних купюр, якими можна заохотити послужливий персонал.

Азартні ігри

Якщо туристи хочуть не лише поніжитись на сонці, але й отримати свою порцію адреналіну – Єгипет підійде сповна. Кожному любителю азарту, що регулярно слідкує за слот ігровими новинами, буде надана можливість перевірити вдачу. У країні функціонують близько двох десятків казино. Але цікаво, що зайти в подібні заклади можуть лише туристи зі своїми закордонними паспортами, місцевим жителям вхід заборонений.

Сувенір

Безсумнівно, кожному туристу хочеться привезти додому побільше пам'ятних сувенірів як для себе, так і для родичів та друзів. Найбільшою популярністю в Єгипті користуються папіруси, статуетки, ароматичні масла, кальяни, парфуми та інше. На ринках і в магазинах не тільки можна, але і потрібно торгуватися. Іноді продавці піднімають для туристів ціни в 5, а то і 10 разів, тому часто в процесі торгів ціну можна значно знизити. До того ж, в Єгипті прийнято торгуватися, а ось тих, хто купує все за першою ціною, не особливо поважають. Уважно варто перевіряти якість придбаних речей, навіть якщо це звичайна дрібничка, адже ні для кого не секрет, що продавці користуються наївністю туристів.

Єгипет - дивовижна стародавня країна, яку обов'язково необхідно відвідати і зануритися в її неповторну культуру. Але навіть на відпочинку не слід забувати про безпеку, щоб відпустка пройшла на вищому рівні.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up