Оксамитовий сезон за кордоном 2020: куди летіти і що слід знати розповів експерт (Новини компаній)

Оксамитовий сезон за кордоном 2020: куди летіти і що слід знати розповів експерт (Новини компаній)
  • Спалах коронавірусу змусив багатьох відкласти подорожі на інший план.

  • Однак деякі країни вже відновили прийом туристів.

  • Де можна відпочити і за яких умов, розповіла власниця туристичної агенції “Серце Європи” Олена Рибчинська. 

Після тривалого карантину, авіасполучення між Україною та низкою країн нарешті поновилося. Зрештою туристи із “режиму очікування” перейшли в “режим польоту”. Наразі для українців відкрили 48 країн світу. Серед них популярна Туреччина, Єгипет, Болгарія, Албанія та інші. Та чи безпечно там відпочивати - питання інше. Адже при бронюванні тієї чи іншої країни, варто звернути увагу на цьогорічні особливості в’їзду та виїзду з неї. Про ці та інші деталі розповіла власниця туристичної агенції “Серце Європи” Олена Рибчинська. 

Оксамитовий сезон в розпалі. Заклопотані роботою хмельничани розглядають різноманітні варіанти відпочинку. Новина про відновлення авіасполучення до деяких країн не залишила осторонь багатьох. Майже на валізах люди ринули до турагенцій, аби підібрати бажаний відпочинок. Власниця турагенції “Серце Європи” каже: цього року ми не обираємо, куди хочемо, а обираємо з того, що є. 

Задля безпеки туристів, вжили посилених заходів безпеки і в аеропорту. Наприклад, перебувати у приміщенні можуть лише ті, в кого є квитки на літак. Обов’язковий масковий режим й суворе дотримання соціальної дистанції - одні із ключових заходів безпеки. 

До яких країн можна летіти на відпочинок

Цього сезону летіти можна в країни, які вже готові прийняти українців. Серед них: 

Майже всі працюючі готелі отримали «Сертифікати здорового туризму», які свідчать про створення усіх безпечних умов для відпочинку туристів.

Анімація працює, але обов’язковою вимогою є дотримання дистанції 1,5-2 метри один від одного. Дитячі клуби теж працюють, але виключно на свіжому повітрі. Відстань між столиками у ресторанах складає 1,5-2 метри. Страви на шведському столі відгороджені захисними екранами і подаються тільки офіціантами.

Цього сезону більшість туристів, каже власниця турагенції, обирають для відпочинку Туреччину. Мовляв, наразі це найбезпечніша країна для відпустки. Тим не менш, летять і до Єгипту. Для заохочення туристів, що є громадянами України, Уряд Єгипту скасував сплату за туристичні візи до 31 жовтня для тих мандрівників, що будуть летіти в країну прямими чартерними рейсами.

Олена Рибчинська каже, що готелі Єгипту дотримуються всіх заходів безпеки не гірше, як в Туреччині. Щогодини на територіях загального користування здійснюється санітарна обробка та дезінфекція. У вільному доступі розміщуються санітайзери.

При заселенні вимірюється температура, а багаж проходить обробку. Щоденне прибирання номерів здійснюється із використанням засобів для профілактики поширення коронавірусної інфекції. Після виселення номер підлягає повній дезінфекції.

Що слід знати про страхування

Цього року до пакетів страхування включили наступні послуги: 

Власниця турагенції “Серце Європи” каже, що хмельничани виявляють бажання відпочити у таких країнах як Греція, Італія та Іспанія. Втім через спалах коронавірусу вимушені переносити відпочинок на наступний рік або обрати іншу країну. У більшості випадків нею є саме Туреччина. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up