“Бабине літо” стане "бабиною зимою"? Якою буде погода в Хмельницькому на вихідних

“Бабине літо” стане "бабиною зимою"? Якою буде погода в Хмельницькому на вихідних
Фото ілюстративне. "5 канал"
  • На календарі жовтень, а погода поки не дуже осіння.

  • Чи буде тепло на вихідні у Хмельницькому.

  • Ми зібрали прогнози синоптиків для хмельничан.

Найближчими днями в Україні буде тепло. Синоптики прогнозують таку ж погоду і в Хмельницькому.

  • 19 жовтня: ясному ранку прийде на зміну хмарна погода, яка утримається у Хмельницькому до самого вечора. Без опадів. 20 жовтня: Вранці небо у Хмельницькому буде ясним, таким воно й залишатиметься протягом усього дня. Без опадів - зазначає sinoptik.ua.

Згідно із прогнозом Наталії Діденко, “бабине літо” намірилося перейти плавно у “бабину зиму”.

Відео дня
  • "Соціальні мережі ввечері в неділю та у понеділок, думаю, просто вибухнуть безліччю фотографій жовтого листя і червоних кленів. Бо за такої синоптичної ситуації навряд чи хтось залишиться вдома, хіба що рафіновані інтроверти, дуже старі, дуже малі і дуже ледачі. В Україні 19-20 жовтня очікується суха сонячна тепла погода з ранковими та нічними туманами. Температура повітря вночі +6+12 градусів, вдень +17+24 градуси. Вітер південних напрямків, 3-8 м/с або просто штиль, - пише Натадія Діденко. - Таки доведеться купувати зволожувачі повітря, бо атмосфера поки що загуляла над західним узбережжям, поливатиме Францію, Велику Британію, скандинавські країни та Іспанію. А в нас, схоже,`бабине літо` намірилося перейти плавно у `бабину зиму`. Буцаємо листя далі)"

За даними Укргідрометцентру, в суботу у місті буде від +6 до +21 градусів. У неділю, 20 жовтня, очікується від +7 до +22.

Як повідомляє сайт Gismeteo, завтра, 19 жовтня, в Хмельницькому буде від +10 до +21 градуса. У неділю слід чекати також від +10 до +21 градуса.

sinoptik.ua теж прогнозує теплі вихідні для Хмельницького і до +22.

Варто зазначати, що за період метеоспостережень у Хмельницькому були зафіксовані такі температурні рекорди:

19 жовтня:

  • Максимальна температура:   21.4° (1957 року)
  • Мінімальна температура:  -4.5° (1994 року)

20 жовтня:

  • Максимальна температура:  21.1° (1957 року)
  • Мінімальна температура:  -5.8° (1976, 1982 року)

Що кажуть прикмети?

  • 19 жовтня:

Цього дня вшановується пам'ять апостола Хоми. Починаються холодні вітри: "Одягай теплу сукню з дня Хоми". До цього дня виявлялись надлишки хлібних припасів: "Хома – велика крома (сума); тобто достаток хліба і запасів". Якщо на Хому випаде сухий перший сніг, літо хорошим буде, а якщо у цей день немає вітру, можна очікувати швидкого похолодання.

  • 20 жовтня: 

20 жовтня відзначається день пам'яті святого Сергія. У народі цей день називали Сергій Зимній або Зазимки, і казали: "Сергій зиму починає". Якщо сніг випаде, коли дерева ще не скинули листя, то він скоро розтане. Якщо земля цього дня снігом вкриється, то до Матрони (22 листопада) зима "на ноги стане".

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up