Чи варто гуляти з дітьми у сильний мороз? Коментарі мам і поради лікарів

Чи варто гуляти з дітьми у сильний мороз? Коментарі мам і поради лікарів
  • Стійкі морози вперто не хочуть залишати Хмельниччину.
  • Проте школу і дитячі садочки відвідувати потрібно та й сидіти в квартирі, коли за вікном лежить сніг, дитину не змусиш.
  • При якій температурі можна йти на прогулянку взимку і як правильно одягатися, діляться досвідом мами і розповідають лікарі.

На відміну від дорослих дітлахи мають не досконалу систему терморегуляції. Їх шкіра не підготовлена до холоду та сильного вітру. Як наслідок, часті обмороження та переохолодження. Саме тому в зимовий час лікарі радять уважно слідкувати за харчуванням та дозвіллям малюка.

Як вберегти дитину від морозу журналісти vsim.ua. дізнавалися у досвідчених матусь та кваліфікованих спеціалістів.

«Обираю шерстяні речі»

G:\DCIM\108NIKON\DSCN7233.JPG
Мама Наталія та донечка Даринка

- Взимку обираю теплі шерстяні речі, натуральні шкарпетки із шерсті, такі ж штанці і кофтинку, - розповідає Наталія. Шапка теж з бавовни і шерсті з закритими вушками. Взуття тільки із натуральних матеріалів.

Відео дня

«На прогулянку беремо додаткові рукавички»

G:\DCIM\108NIKON\DSCN7235.JPG
Мама Наталія з сином Ванею

- В зимовий період особливо слідкуємо за харчуванням. Перед виходом на вулицю, обов’язково суп або кашка. Для зміцнення імунітету даю трішки цибулі. Пʾємо багато рідини: чаї, компоти, морси, - пояснює жінка. Одягаємося зручно, щоб не перегріватися і не потіти. На прогулянку беремо додаткові рукавички.

«Слідкуємо, щоб ніжки були в теплі»

C:\Users\Користувач\Desktop\IMG_20180227_090820.jpg
Мама Тетяна і донечка Анна

- Шия і вушка на морозі мають бути закриті. Тому одягаємо теплий шарф і шапку-шолом. Замість перчаток – рукавички. Вмиваємося лише теплою водою за годину до виходу, використовуємо зволожуючий крем, щоб шкіра не обвітрювалася і не перемерзала. Слідкуємо, щоб ніжки були в теплі, обираємо мʾяке та вільне взуття. Ввечері робимо ванночки для ніг та масаж зігріваючим кремом.

«Менше митися та інтенсивно зволожувати шкіру»

C:\Users\Користувач\Desktop\IMG_20170929_115102.jpgАліна Бакалець, лікар-дерматолог 

- Для того, щоб запобігти негативних реакцій на холод, алергій та дерматитів потрібно перед виходом на вулицю використовувати зволожуючі засоби у вигляді крему, мазі або звичайного вазиліну. Наносити на відкриті ділянки шкіри, тобто обличчя, ручки за 20-30 хвилин перед виходом на вулицю. Крім того обов’язково носити рукавички, шапку, захищати шарфом обличчя при температурі нижче ніж +3ᵒ,+4ᵒ. Додатково зволожувати шкіру протягом дня. Це може бути або дитячий крем або спеціальна косметика. Також зволожувати шкіру потрібно після купання. Купатися в період холодів треба рідше. В осінньо-зимовий період є тенденція до сухості шкіри, в цей час менш інтенсивно працюють потові та сальні залози. Центральне опалення випаровує вологу з шкіри, і все це сприяє тому, що страждає спеціальна жирова плівочка – ліпідна мантія. Тому її потрібно відновлювати спеціальними зволожуючими процедурами. Щоденний душ – це не про зиму. Митися потрібно без мочалки, використовувати делікатні гіпоалергенні дитячі засоби для душу.

«Потрібно добре харчуватися»

C:\Users\Користувач\Desktop\DSC_3871.jpg

Олена Біланюк, педіатр

- Діткам, які відвідують дитячі садочки, школу, необхідно тепло одягатися та збалансовано харчуватися. Їсти побільше свіжих фруктів. З немовлятами можна гуляти до - 10ᵒ морозу і не більше години або по пів години два рази на день. Якщо температура нижча за -10ᵒ, то краще пересидіти цей час вдома, щоб уникнути переохолодження. У візочках малята менш рухливі, тому швидше замерзають. Крім цього діток потрібно правильно одягати: одноразовий підгузок і нижня білизна (боді або комбінезон), далі: тепла кофтинка, штанці і шкарпетки. Під зимову шапочку потрібно одягати тоненьку бавовняну. Поверх «вуличний» комбінезон.

«Одяг має бути теплий, але не тісний»

C:\Users\Користувач\Desktop\DSC_3459.jpg

 Ірина Герасимяк, педіатр

- Одяг має бути теплий багатошаровий, але не тісний. Це стосується і взуття, дитина має вільно рухати пальчиками. Для білизни і кофтинок обирайте натуральні тканини: хлопок або шерсть. На морозі сильно перемерзають руки. Одягайте діткам теплі та стійкі до вологи рукавички. Щоб вберегти шкіру обличчя та рук, використовуйте крем на основі тваринних жирів.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Pavel Kondrashov

    Всимка наладь работу сервера. Слабаки
  • Fiona Fiona

    отличные советы
  • Антон

    Мы ходим гулять в морозы, одеваем дочь просто в теплые вещи -  выбираем их здесь https://shafa.ua/  большинство вещей - зимних с шерсти и хлопка. И лучше гулять в морозы, чес в слякоть.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up