До України йде аномальна погода: синоптики дали прогноз на лютий

До України йде аномальна погода: синоптики дали прогноз на лютий
Фото ілюстративне
  • Зима цьогоріч більш схожа на весну.
  • Останній зимовий місяць не стане винятком. Щоправда, будуть і сюрпризи.

Лютий в Україні буде теплішим за норму, однак у другій половині місяця може похолодати, переконують синоптики.

  • "Надалі ми не бачимо в лютому снігового покриву і сильних похолодань", - розповіла "Сьогодні" заввідділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАН Вазіра Мартазінова.

Водночас заввідділом прикладної метеорології і кліматології того ж інституту Віра Балабух прогнозує теплий лютий в Україні з дощем і мокрим снігом. Окрім того, вона додає, що наприкінці лютого в Україну все ж таки прорветься холодне повітря з Арктики, яке принесе сильні морози.

За даними Укргідрометцентру, температура в останній місяць зими в середньому буде на рівні 0-3 градусів морозу.

Відео дня
  • "Цей показник на 1,5-2 градуси вище, ніж у попередньому 30-річному базовому періоді спостережень — з 1981 по 2010 роки".

Середньомісячна кількість опадів у лютому очікується від 22 до 70 мм в залежності від регіону. Більше опадів випаде у західних регіонах.

За словами заступника директора Укргідрометцентру Анатолія Прокопенка, така погода відповідає не лютому, а початку березня. І якби не дощ, то вдень могло бути +10 і вище.

  • "Друга половина місяця очікується більш холодною та дощовою, ніж перша".

Народний синоптик Леонід Горбань також прогнозує українцям рясні опади у лютому. За його розрахунками, мокрий сніг при плюсовій температурі очікується з 1 по 4 лютого, потім похолодає до -3-6 вночі й опади припиняться. Така температура протримається до середини місяця. Уже з середини лютого синоптик обіцяє сніг, що буде переходити у дощ. 

За розрахунками Горбаня, лютий плавно перейде у березень та фактично стане його продовженням — буде похмуро, сиро і прохолодно, з дощами, хоча і без великих морозів.

Подивімося, яку погоду обіцяють хмельничанам на лютий: 

- за даними популярного сайту sinoptik.ua, у Хмельницькому найближчими днями буде від -10 до +4 градусів. Також будуть опади у вигляді мокрого снігу.

- на сайті gismeteo.uа, хмельничанам прогнозують таку погоду у лютому:

Читайте також: Дзеркальна дата 02.02.2020: що потрібно зробити у цей день

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Валя Беркута

    Ждіть снігу в літку
  • Марина Бакун

    Никому не верю..
  • Ротшельд

    Аж тошнить від цих не грамотних синоптиків.
    Горбань дістав з своїми прогнозами. Чому його не звільнили доцих пір?
  • Ротшельд

    Аж тошнить від цих не грамотних синоптиків.
    Горбань дістав з своїми прогнозами. Чому його не звільнили доцих пір?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up