Гроза і головний біль: синоптики попереджають про погіршення погоди на Хмельниччині 18 вересня

Гроза і головний біль: синоптики попереджають про погіршення погоди на Хмельниччині 18 вересня
Фото зі сторінки Хмельницького обласного центру з гідрометеорології
  • Читайте, як циклон «Relli» вплине на погоду й наше з вами самопочуття, чи чекати снігу та чи варто кудись в неділю мандрувати.

 

Зібралися завтра кудись їхати? Краще відкладіть.  

«Укргідрометцентр» попереджає про значні опади й пориви вітру по всій території України 18 вересня. Хмельниччина – не виняток.

Активний циклон  «Relli», що пришпортається з південного заходу, вже вночі принесе до області значний дощ, місцями - сильний. 

Відео дня

Вдень в неділю місцями - гроза. Загальна кількість опадів - 20-30 мм. Вітер північно-східний з переходом на північно-західний 7-12 м/с, вранці та вдень пориви 17-22 м/с. Вночі температура повітря впаде до 6-11°, вдень очікується 8-13° тепла.

«Такі погодні умови можуть призвести до порушення роботи служб комунального господарства, будівельної галузі», - наголошують в обласному центрі гідрометеорології.

Про серйозні контрасти та ускладнення погоди 18 вересня попереджає і синоптик Наталка Діденко.

«Через істотне недільне похолодання в західних областях у Карпатах у ніч на 18-те вересня можливий мокрий сніг. Туристи та мешканці постійні й тимчасові, візьміть це до уваги, - акцентує. - До оцих усіх синоптичних кульбітів приєднається сильний вітер із штормовими поривами - також у неділю! Зрозуміло, що голови та судини також можуть робити «круть-верть» у спілці із атмосферними бурхливими процесами та різкою зміною погоди. Тому варто підготувати недалечко засоби захисту від мігреней, судинних недуг, стрибків артеріального тиску, подбати про відповідний одяг та мікропідсоння у помешканні».

Прогноз, направду, не вельми приємний. Тому краще завтра зостатися вдома, закутатися в теплий плед та ...подивитися якусь комедію. Бо навіть у дощі й слякоті варто навчитися шукати позитиви. Так, погодьтеся, легше їх переживати. Тому, як радить Наталка Діденко, «спостерігаємо, захищаємося, відбиваємося, піклуємося про себе, про близьких та далеких. І уважно стежимо за свіжими прогнозами погоди!»

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up