Магнітні бурі у вересні 2022: коли вони будуть і як вберегтися

Магнітні бурі у вересні 2022: коли вони будуть і як вберегтися

У вересні Землю накриє декілька магнітних бур різної потужності. Метеозалежним людям ці періоди пережити важко, але є поради, які допоможуть уникнути негативного впливу сонячних спалахів.

Для метеозалежних вересень 2022-го буде доволі складним місяцем. Вчені прогнозують, що на жителів Землі очікують дві потужні магнітні бурі, а також два слабкі коливання і два – середньої інтенсивності. Про це повідомляють на сайті Meteoagent.

Метеорологи зазначають, що у зв'язку з надмірною активністю Сонця магнітні бурі на Землі відбудуться з високим та середнім індексом. Варто зауважити, що прогноз сонячних і геомагнітних бур розраховується за допомогою супутникових систем і наукових міжнародних метеорологічних лабораторій у всьому світу, тому він дає точні результати.

Календар магнітних бур у вересні 2022 року

У вересні доведеться пережити дві досить потужні магнітні бурі — на початку і наприкінці місяця:

Відео дня

Розберемо детальніше.

6 вересня: перший місяць осені розпочнеться для нас сильною магнітною бурею. Людям, що гостро беруть на себе зміни в космічному полі, цього дня варто утриматися від вживання кави, міцного чаю та алкоголю. 

10 вересня: буде слабкої інтенсивності магнітна буря, яка надто не вплине на загальний стан твого здоров’я. Але такі бурі можуть корегувати твій настрій, робити тебе більш дратівним(-ою).

13 вересня та 16 вересня очікують середні магнітні бурі. У цей час краще відмовитися від важкої, жирної їжі, алкоголю та збадьорливих напоїв. Також не навантажуй своє тіло фізично.

22 вересня: цього дня спостерігатиметься слабка сонячна активність. Але навіть якщо твій організм не відреагує на це, краще не займатися цього дня спортом та уважно прислухатися до сигналів власного тіла, чи все у нього гаразд.

26 вересня: кінець місяця накриє людство дуже сильною магнітною бурею. В цей час абсолютно не рекомендоване фізичне навантаження, стреси та водний дисбаланс. 

Як магнітні бурі впливають на організм

У зону ризику метеоудару потрапляють вагітні жінки, маленькі діти та люди похилого віку. Найбільша ймовірність впливу стосується людей, які мають проблеми із серцем або судинами.

Під час магнітних бур може почати боліти голова й суглоби. З'являються проблеми з тиском, серцем та сном. Також у цей період може проявлятися апатія, агресія, неспокій та страхи.

У такі дні варто забезпечити собі повноцінний сон та не перевтомлюватися. Необхідно скоротити емоційні та фізичні навантаження, більше відпочивати.

Як пережити магнітні бурі

Метеочутливим людям медики радять слідкувати за розкладом магнітних бур та не навантажувати себе фізично у період магнітної активності. Особливо важливо — мати під рукою ліки першої необхідності, які допоможуть послабити наслідки.

Кому слід бути особливо обережним, так це людям із патологіями серця, судин чи органів дихання. Найбільш небезпечною реакцією на магнітні бурі є стрибки артеріального тиску, а такий стан є досить небезпечним. Тому у такі дні слід тримати зв’язок зі своїм лікарем і дотримуватись його рекомендацій.

Всім іншим у період потужних збурень на Сонці рекомендовано пити трав’яний чай, соки чи воду, а також утриматись від вживання алкоголю, гострої та солоної їжі.

Також корисно проводити більше часу на свіжому повітрі та намагатися не стресувати.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up