Погода на Хмельниччині 19 листопада: снігопад, сильний вітер та ожеледиця

Погода на Хмельниччині 19 листопада: снігопад, сильний вітер та ожеледиця
Світлини з відкритих джерел
  • В області синоптики оголосили «жовтий» рівень небезпечності.

Субота, 19 листопада, на Хмельниччині буде хмарною, з морозом, сильним і мокрим снігом, попереджає Хмельницький обласний центр з гідрометеорології.  Вранці та вночі – снігопад, який вдень стишиться. На півдні області - сніг з дощем.

У зв’язку з такими погодними умовами синоптики навіть оголосили в краї штормове попередження І-го рівня небезпечності. Припускають, що впродовж доби може випасти до 10 сантиметрів снігу.

Вітер північно-західний 7-12 м/с, вдень місцями пориви 15-20 м/с. Температура повітря: впродовж доби від 4° морозу до 1° тепла. На дорогах - ожеледиця.

Відео дня

Чого очікувати в Хмельницькому, Шепетівці, Кам'янець-Подільському

У Хмельницькому вночі падатиме сильний сніг. До ранку він трохи стишиться, а до середини дня й узагалі завершиться, зауважують у sinoptik.ua. Температура повітря: впродовж доби від 6° до 2° морозу.

У Шепетівці субота буде хмарною. Уночі й вранці очікується сильний сніг. Температура повітря: впродовж доби від 6° до 2° морозу.

Вночі у Кам'янці-Подільському падатиме сніг з дощем. Ранок буде похмурим і сніжним. Поволі хмари розсіються. На жаль, не надовго. Ввечері знову затягнуть небо. У другій половині дня опадів не передбачається. Температура повітря: впродовж доби від 4° морозу до 2° тепла.

 Роботи комунальникам додасться

Складні погодні умови очікуються 19 листопада практично на всій території України.

Сніг, мокрий сніг, ожеледиця й навіть часом хуртовина через сильний вітер очікуються на заході, півночі й Вінниччині. На решті території - дощ і сильний вітер.

Бодай такий прогноз дає синоптик Наталка Діденко.  

Тож, комунальникам і дорожникам додасть роботи.

Водіям, які ще не замінили гуму, слід хутенько це зробити, а ще не вимикати фари, перевірити, чи є лопатка та щітки в авто, й бути вельми обережними та уважними за кермом.

Пильними треба бути й пішоходам. Якщо зібралися в мандрівку чи в справах, обов’язково одягніться тепленько й ступайте поволі, бо слизько.

Народні прикмети на Павла Сповідника

У народі 19 листопада відзначають Павла Сповідника. Сніг цього дня обіцяє сніжну зиму, яка особливо сприятлива для озимих.

Колись казали: «Якщо лід на річці стає купами, то і хліба будуть купи, а гладко — то і хліба буде мало».

А ще додавали, якщо

  • на Павла Сповідника немає вітру, то будуть морози найближчим часом;
  • птахи не хочуть літати, а сидять на гілках – до морозу та сильного вітру;
  • багато на небі зірок - незабаром випаде сніг;
  • зірки здаються маленькими — буде сніг.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up