Прогноз погоди на квітень 2024 на Хмельниччині

Прогноз погоди на квітень 2024 на Хмельниччині
Фото: vsim.ua
  • Квітень буде теплим та дощовим.
  • Розповідаємо про погоду на другий місяць весни.

Квітень 2024 року буде відносно теплим, але без температурних рекордів.

Про це свідчить прогноз Українського гідрометцентру.

Середня місячна температура повітря в Україні прогнозується від 9 до 13 градусів тепла, що на 1-1,5 градуса вище за норму. Місячна кількість опадів очікується 30-52 мм, що є середнім показником для квітня. 

Відео дня

"Уже за кілька діб температура вдень підвищиться до +22...+24 градусів. Але це короткочасне потепління, потім дещо похолодає, хоча температурний фон залишиться вищим за норму. Середньомісячна температура у квітні, як правило, 7-11 градусів тепла", - розповів ТСН заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко.

Яку погоду чекати на Хмельниччині?

Ми порівняли довгостроковий прогноз Укргідрометцентру та узагальнений прогноз двох популярних метеосайтів: meteo.ua і Meteofor та дізнались, яка погода чекає хмельничан у другий весняний місяць.

Погода у Хмельницькій області у квітні 2024 року здивує зміною температур – після сильного потепління до +25 градусів у перший день місяця, температура повітря знизиться, і пройдуть дощі.

Таким чином, з 3 квітня похолодає до +10-14 градусів, почнуться дрібні опади.

Погода покращиться з 6 числа, тоді температура повітря підніметься до +18-21 градусів вдень і до +8-12 вночі.

Нове пониження температури майже на 10 градусів очікується в середині місяця. А саме, з 13 по 17 квітня буде від 10 до 13 градусів. Також інтенсивно йтимуть дощі. Небо буде хмарним без прояснень.

Натомість в другій половині місяця температура зростатиме. Синоптики прогнозують після 20-тих чисел погоду з температурою в межах 15-20 градусів вище нуля та з щоденнними опадами.

Читайте також: Шафрани, магнолія і горицвіт: як виглядає весняний ботанічний сад ХНУ (РЕПОРТАЖ)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up