Шафрани, магнолія і горицвіт: як виглядає весняний ботанічний сад ХНУ (РЕПОРТАЖ)

Шафрани, магнолія і горицвіт: як виглядає весняний ботанічний сад ХНУ (РЕПОРТАЖ)
  • Квітень розпочався із рекордних температурних позначок. 
  • Все починає квітнути у ботанічному саду Хмельницького національного університету. 
  • Переглядайте весняний репортаж.

Сьогодні, 1 квітня, у Хмельницькому прогнозують до 25 градусів.

Додамо, що напередодні в області зафіксували справжній температурний рекорд. Повітря 31 березня  прогрілось до 24,5 градусів. Як розповіли в обласному гідрометцентрі, це найвища температура за понад п'ятдесят років. Попереднє рекордне значення цього дня спостерігалось у 1968 – тоді зафіксували позначку +22,4. 

Місто поступово зеленішає, а в ботанічному саду ХНУ починають квітнути дерева. Яскравий горицвіт, фіолетові шафрани і магнолія, яка от-от повністю розпустить пелюстки... Підійшовши ближче, в повітрі стоїть п’янкий аромат цвітіння. 

Відео дня

Привертає погляд і біла магнолія, яка вже почала цвітіння. Біля дерева роблять селфі перехожі та знімають відео студентки. 

У перший день квітня прогулялись ботанічним садом Хмельницького національного університету. Переглядайте репортаж. 

Нагадаємо, ботанічний сад ХНУ є об’єктом природно-заповідного фонду області та ботанічним садом місцевого значення. Він має територію площею більше 2,2 гектарів. А загальна кількість рослин, які тут є – близько 20 тисяч екземплярів. В тому числі 7 тисяч багаторічних квітково-декоративних рослин і понад 1 400 дерев та кущів хвойних та листяних порід. 

Додамо, що за прогнозами синоптиків, таким теплим буде початок тижня. Із середи у Хмельницькому похолоднішає. Температура опуститься в середньому до 12-14 градусів. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up