Якою буде осінь 2023: прогнози синоптиків на вересень-листопад

Якою буде осінь 2023: прогнози синоптиків на вересень-листопад
Фото ілюстративне
  • Середня температура повітря восени цього року очікується на рівні 8°C.

  • Навіть у жовтні та листопаді середня температура буде вищою від норми. Похолодання принесе тумани, мряку і заморозки.

Цьогорічна осінь буде найтеплішою за останні десятиріччя. Не обійдеться і без прохолодних днів, але загалом осінні місяці будуть теплими, а опадів буде менше. 

Прогноз від Віри Балабух

Прогнозом погоди на осінь 2023 року поділилася синоптик Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух. За її словами у вересні відбуватиметься поступовий перехід від літніх до осінніх температур. А в першій половині місяця ще може зберігатися літня погода.

Балабух стверджує, що вересень буде теплим і посушливим. Середня температура повітря може бути на один градус Цельсія вищою, аніж в останні десятиріччя. Але аномально високі температури будуть спостерігатися не щодня, вони переважатимуть у західних областях.

Відео дня

У жовтні температура повітря буде знижуватися поступово, ночі ставатимуть холодніші. Слід очікувати тумани, похмурі дні, мряки та заморозки. Можливе утворення ожеледі. При цьому температура повітря може бути вищою за кліматичну норму. 

Прогноз від Wismeteo

Wisemeteo пише, що жовтогаряча пора відзначиться сонячними днями та прохолодою. Прогноз передбачає спокійні кліматичні умови з низьким температурним фоном і майже без опадів. Починаючи з другої половини сезону в регіоні похолодає. 

У вересні 2023 року розпочнеться довгоочікуваний осінній сезон. Порівняно зі звичайною середньою температурою близько 18°C, вересень буде нетиповим. Середньодобова температура на початку сезону становитиме близько 17°C. Опади будуть помірними, переважно 14-15 вересня. День осіннього рівнодення припадає на цей місяць. Він припадає на 22-23 вересня залежно від того, чи є рік високосним. У цей день настає астрономічна осінь, а тривалість дня дорівнює тривалості ночі.

Жовтень 2023 буде дуже типовим осіннім місяцем. За прогнозами, друга половина осені буде теплішою за середню позначку сезону в цілому. Температурний режим другого місяця сезону становитиме близько 11 °C. Проте до кінця місяця прогнозують зниження температури до 9°C. Сильних опадів не передбачається.

Листопад поступово змінюється зимою. Він буде скупим на опади. Температура місцями коливатиметься від -1°C до 11°C. Середня температура місяця становитиме 4°С, потім до кінця місяця поступово знижуватиметься, але не поступиться новому сезону.

Читайте також: Зірвані дахи, знівечені авто, обірвані електролінії. Наслідки буревію в Хмельницькій області

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ЧитачЧитачів

    О, Wismeteo авторитетний синоптик. Прогнози міняють по два-три рази на добу. Найшли до кого прислухатися.

keyboard_arrow_up