Чому в Хмельницькій ОДА зміниться голова

Чому в Хмельницькій ОДА зміниться голова
Фото із сторінки Вадима Лозового у Фейсбук.
  • Вадим Лозовий анонсував своє майбутнє звільнення.
  • Працювати в облдержадміністрації надалі не планує.
  • Чому звільняються голови обласних адміністрацій?

Після перемоги на президентських виборах Володимира Зеленського почали з’являтися повідомлення про звільнення голів ОДА. Вже є інформація про керівників Закарпатської, Львівської та Миколаївської адміністрацій. Заявив про свій намір писати заяву і Вадим Лозовий. Він із травня 2018 року керує Хмельницькою ОДА.

Вадим Лозовий неодноразово публічно підтримував курс Петра Порошенка. Вже після виборів він на своїй сторінці у Фейсбук написав слова вдячності поки діючому президенту.

Відео дня

І саме програш Петра Порошенка на президентських виборах є головною та чи не єдиною причиною того, що Вадим Лозовий вже зібрався писати заяву на звільнення. І полягає вона не в його прихильності до чинного президента, а у вимогах Закону України “Про місцеві державні адміністрації”.

Другий абзац статті 8 цього закону звучить так: Голови місцевих державних адміністрацій призначаються на посаду Президентом України за поданням Кабінету Міністрів України на строк повноважень Президента України.

Тобто, коли строк повноважень президента закінчується, завершується він і в голів ОДА. Тому в Хмельницькій обласній державній адміністрації буде новий керівник. Коли його призначать і хто це буде, поки невідомо.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (16)
  • Yadviga Sikorska

    Тільки щоб ці Зе хоч туалет в центрі залишили

    Yadviga Sikorska reply Yadviga Sikorska

    Для удобства

    Татьяна Євстігнєєва-Сидорчук reply Yadviga Sikorska

    Yadviga Sikorska туалет то тут до чого?
  • IGOR

    Крысы побежали с тонущего корабля)
  • Ігор Рудик

    Згідно закону, після виборів президента, голови всіх держадміністрацій, мають піти у відставку.

    Ігор Рудик reply Ігор Рудик

    Igor Chinyuk а нічого, що моможуть бути нагальніші справи? Та й Ґуґл не відміняли!

    Igor Chinyuk reply Ігор Рудик

    Ссылки на закон, в котором указано, что после выборов президента - губернаторы должны пойти в отставку я так и не дождался, в прочем не удивительно :)

    Микола Бажан reply Ігор Рудик

    Лвів - ОДА - відставка ; Москаль ( ОДА ) - заява.. читайте.

    Віктор Матущак reply Ігор Рудик

    Ігор Рудик так це є квота президента. Він призначає голів ОДА

    Ігор Рудик reply Ігор Рудик

    Igor Chinyuk за кілька годин дам посилання. Наразі в дорозі.

    Igor Chinyuk reply Ігор Рудик

    Ігор Рудик сообщите пожалуйста, какого именно закона. Хочу почитать первоисточник

    Лілія reply Igor Chinyuk

    А статтю, яку ви коментуєте, саму ніяк прочитати не можна? Там все написано.

    IGOR reply Лілія

    И если вы не видите - человек пишет на Facebook, логичнее было бы ему отписать туда, а не тут, где он может этого и не прочитать...

    IGOR reply Лілія

    Я очень хорошщо читал статью, "на строк повноважень Президента України"... До инаугурации, Президент Украины - Пётр Порошенко, но головы ОГА почему-то побежали уже...
  • Natascha Klimtschuk

    Тому що агітували, використовуючи держресурс. В Грузевицю з районної адміністрації приїжджали, в клубі агітували, Світлана якась там і заступники. Тепер будуть простими людьми, насолоджуватимуться райським життям і всім тим добром, яке вони так хвалили.

    Ігор Рудик reply Natascha Klimtschuk

    Natascha  Klimtschuk читайте закони.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:05 Потрібна кров для 8-річної хмельничанки Лізи: як допомогти 18:46 Зберігав наркотики, пропонував хабар: шепетівчанину загрожує тривалий термін ув'язнення 18:18 З якою швидкістю їздять тролейбуси у Хмельницькому (КАРТА) 17:56 В ОДА розповіли, скільки коштів отримали підприємці області в кредит у квітні Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 17:32 «Йому назавжди 25»: у Хмельницькому попрощалися із Максимом Ковальчуковським photo_camera 17:02 У дитсадку в Хмельницькому районі травмувалась 5-річна Єва. Деталі 16:33 Прокурори вимагають позбавити волі посадовицю з Хмельниччини, яка взяла хабар 15:54 Де не буде світла і води у Хмельницькому 8 травня (АДРЕСИ) 15:15 На в’їзді у Кам’янець водій на ВАЗ врізався у відбійник 14:36 Зеленський вручив «Хрест бойових заслуг» захиснику з Хмельниччини (ФОТО) 14:13 З крана тече іржава вода: яка причина і що робити 13:44 Як працюватимуть дитячі садочки влітку у Хмельницькому 13:20 Ціни на кавуни: за скільки продають у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 12:28 На Хмельниччині викрили групу «чорних» лісорубів, — ДБР photo_camera 11:57 Суди зобов'язали «Хмельницькобленерго» безкоштовно підключити електрику переселенці 11:27 Обласна ветлікарня незаконно купувала електровелосипеди у «свого» постачальника, — прокуратура 10:45 У Хмельницькому спіймали п'яну водійку, яка скоїла ДТП й втекла photo_camera 09:39 У трьох мікрорайонах Хмельницького проблеми з водопостачання через аварію 09:09 На Шепетівщині шукають зниклу жінку (ФОТО)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up