Мобілізація в Україні: відстрочку може отримати ще одна категорія військовозобов’язаних

Мобілізація в Україні: відстрочку може отримати ще одна категорія військовозобов’язаних
Фото ілюстративне
  • Із пропозицією виступив нардеп зі сусідньої Тернопільщини.

З пропозицією надати українським аграріям право на відстрочку від мобілізації виступив нардеп зі сусідньої Тернопільщини Іван Чайківський.  

В опублікованому документі він пропонує одноразово продовжити відстрочку працівників аграрного сектору до того часу, поки в законодавство не буде внесено комплексних змін.

Наголошує: це потрібно це для того, аби всі польові роботи були виконані вчасно й повноцінно, адже від цього залежить забезпечення держави продовольством.

Відео дня

«Вже в серпні-вересні спливає 6-місячний термін попереднього бронювання фахівців аграрних та фермерських господарств, у зв'язку з затребуваністю їхніх посад у критичних галузях с/г виробництва, - зазначив нардеп 25 серпня в соцмережах. - Моя пропозиція проста: продовжити бронювання автоматично до тих пір, поки в законодавстві не буде з цього приводу суттєвих комплексних змін. Це дозволить аграріям в комплексі забезпечити всі польові роботи та повністю подбати про продовольчу безпеку країни і сформувати надійний тил. Зрештою, це позиція і сільгоспвиробників, і аграрних асоціацій, яку я озвучив і яку одноголосно підтримали колеги».

Пропозицію Чайківського наразі підтримали у Комітеті з питань аграрної та земельної політики й направили офіційний запит на ім’я прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

Нагадаємо, в Україні під час загальної мобілізації деякі особи віком 18−60 років, які є придатними до служби, можуть отримати відстрочку від мобілізації через бронювання. Така відстрочка надається на термін не більше шести місяців, після чого особа може бути мобілізована.

Бронюванню підлягають військовозобов'язані, які офіційно працевлаштовані:

  • в органах державної влади та інших державних органах;
  • в органах місцевого самоврядування;
  • на підприємствах, в установах і організаціях, яким встановлені мобілізаційні замовлення.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)

keyboard_arrow_up