Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін

Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін
  • Ілля Логін замінив Руслана Пшибельського, який помер у листопаді 2023.

  • Він є  головою поліцейської комісії ГУНП у Хмельницькій області.

  • Також — керівник БО «Благодійний фонд сприяння органам поліції Хмельниччини».

  • ·Розповідаємо детальніше про нового депутата та його статки.

Врешті сів у депутатське крісло. Під час сесії Хмельницької обласної ради 27 березня до депутатського складу приєднався новий обранець – Логін Ілля Васильович. Він замінив Руслана Пшибельського, який помер у листопаді 2023 року. Логін, як і його попередник, представляє політичну партію «За конкретні справи». 

Хто він такий 

Ілля Логін народився 2 серпня 1966 року у Зінькові Віньковецького району (зараз – Хмельницький район). У 2020 році став депутатом Хмельницької районної ради. Був заступником голови постійної комісії з питань антикорупційної діяльності, правопорядку, регламенту, депутатської діяльності, етики, законності та зв’язку з засобами масової інформації. Балотувався і до обласної ради, однак не пройшов. Разом з тим Ілля Логін очолює «Благодійний фонд сприяння органам поліції Хмельниччини», а також працює з правоохоронцями: є головою поліцейської комісії ГУНП у Хмельницькій області. 

Відео дня

Де живе і на чому їздить

Згідно із декларацією, Ілля Логін немає власного житла. У документі йдеться, що він разом із дружиною на правах безоплатного проживання користуються квартирою у Хмельницькому. Її площа — 112,7 м2. Право на користування нею вони здобули у 2007 році. Її вартість на той момент становила 167 170 гривень. Щодо рухомого майна, то їздить Логін на автомобілі VOLKSWAGEN PASSAT 2016 року випуску, який придбав в 2017. 

Зарплата й заощадження 

За 2023 рік Логін заробив сумарно 591 тисячу гривень, з яких 252 тисячі – пенсія. Решта — заробітна плата в ГУ Нацполіції області. Отримав і компенсацію за безоплатне тимчасове розміщення ВПО – 34 483 гривень. Його дружина, яка працює в Хмельницькій обласній раді (заступниця начальника відділу організаційного та кадрового забезпечення виконавчого апарату), отримала за рік понад 347 тисяч гривень. 

Що стосується заощаджень, то у «заначці» має мільйони. Наприклад, готівкою зберігає 1,3 млн грн.. Також по 27 тисяч доларів та євро. В дружини теж є готівка — 12 500 доларів та 4 500 євро. Якщо перевести всю готівку в гривні, то це близько 2,8 мільйона згідно із курсом на сьогодні, 28 березня. А загальна сума збережень — 4,1 млн грн.

Якщо порівнювати з декларацією за 2022, то за рік у Логіна нічого не змінилося – масштабних й дороговартісних покупок не здійснював. Єдине – зросла заробітна плата в поліції та розмір пенсії. 

Читайте також: 

Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона

Купив авто і отримав мільйон в подарунок: декларація звільненого з ОВА Остапчука

Звільнення в Хмельницькій ОВА: пішла заступниця голови Андрейчик

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Катерина Мудрик

    З квартирою це вони класно придумали

keyboard_arrow_up