Підняття тарифів і мільйонні борги. Мер Кам’янця відповів на “болючі” питання

Підняття тарифів і мільйонні борги. Мер Кам’янця відповів на “болючі” питання
  • Руйнація водолікарні, транспортна проблема і мільйонна заборгованість.
  • Міський голова Кам’янця-Подільського відповів на хвилюючі питання.
  • Які зміни чекають на місто і що є нагальним?

Міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Посітко відповів на “болючі” для кам’янчан питання. Зробив це у прямому ефірі на своїй сторінці у Facebook вчора, 17 січня. Під час розповіді міський голова зупинився на підвищенні тарифів і руйнації водолікарні. Розповів про ремонт місцевого стадіону й заборгованість, що має місто. Як і що планують вирішити?

Про підвищення тарифів і мільйонну заборгованість 

Міський голова Кам’янця публічно заявив про існуючі проблеми в місті. За його словами, на вирішення деяких може піти не один рік. Михайло Посітко акцентував на підвищенні тарифів на комунальні послуги, що обурило місцевих. Мешканці Кам’янця-Подільського прийшли із протестом до стін міської ради. В результаті - підготували звернення до Кабміну з вимогою переглянути дане рішення. 

Тарифний страйк. На Хмельниччині мітингують проти здорожчання "комуналки"

Відео дня

Михайло Посітко додав, що деякі тарифи формуються місцевими комунальними підприємствами. На одне з таких нещодавно стали нарікати місцеві мешканці. Мовляв, зросли тарифи на послуги утримання будинку, які надає КП “Житловик”. 

Зустріч із першим заступником міністра фінансів України - тема, що зацікавила багатьох кам’янчан. Міський голова розповів про робочу поїздку до Києва детальніше. За його словами, місто має проблеми з кредитними зобов’язаннями перед державою. Мовляв, на реалізацію низки проєктів, пов’язаних із Кам’янець-Подільською ТЕЦ, було взято чималий кредит. Станом на сьогодні, 17 січня, каже Михайло Посітко, заборгованість по сплаті цих кредитів становить 2,7 мільйона доларів. Саме ця проблема є нагальною і потребує термінового вирішення. 

Руйнація водолікарні й ремонт міського стадіону

Нещодавно жителів Кам’янця сколихнула новина про руйнацію водолікарні, поблизу якої зросла новобудова. Міський голова каже, що демонтаж закладу - це незаконні дії з боку посадовців КП “Кам’янець-Подільська міська лікарня”. Мовляв, документів, що дозволяють проводити будь-які дії з будівлею - немає. Стосовно цього мер Кам’янця готує звернення до правоохоронців. 

На изображении может находиться: автомобиль и на улице

Допоки руйнація водолікарні призупинена. Міський голова повідомив, що за можливості намагатимуться зберегти приміщення. В іншому випадку, каже він, забудова даної території має бути вигідною для кам’янчан. Скажімо, квартири в новобудові мають перейти в комунальну власність, а згодом - до тих, хто перебуває в квартирній черзі. 

Загалом для вирішення інших існуючих проблем в місті, створено більше десятка різноманітних комісій. Одна з них - по перевірці стану виконання робіт на території міського стадіону. У 2021 році там планують провести капітальний ремонт футбольного поля, бігових доріжок і трибун. 

Нині на підрядника, що виконує роботу, в міській раді готують позов. Як розповів Михайло Посітко, підрядній фірмі заплатили 3,5 мільйона авансових платежів. Із них підтвердження понесених витрат є майже на мільйон. Решту міський голова хоче повернути до міського бюджету. 

Транспортна проблема й наповнення міського бюджету

Громадський транспорт - ще одне болюче питання для кам’янчан. З травня минулого року його курсування можливе лише до 19 години. Стосовно цього міський голова вже  отримав чимало скарг. Розв'язувати проблему планують за допомогою спеціальних чергових машин, що будуть їздити й до віддалених мікрорайонів Кам’янця. Заплановано, що курсувати вони будуть до 22 години.

Крім того, в місті запустять два нових маршрути - №9 і 9А. Вони будуть пілотними й обидва будуть пролягати через старе місто. За словами міського голови, нові напрямки стануть в пригоді тим, хто буде добиратися до села Довжок.

Не надходження коштів до міського бюджету - питання, що турбує нинішнього міського голову. Михайло Посітко акцентує на передачі земельних ділянок, що належать місту, на яких не обліковуються зелені насадження. Тобто, кошти за які не надходять до міського бюджету. 

За словами міського голови, за останні три роки за зелені насадження надійшло близько 60 тисяч гривень. Цю суму він вважає надто малою. Адже згадує, в скільки обійшлися дерева на території міського парку, коли її повертали в комунальну власність.

Міський голова на цій підставі створив спеціальну комісію, що має перевірити передачу земельних ділянок і відновлення вартості зелених насаджень. Михайло Посітко впевнений, що дані кошти могли б стати суттєвим надходженням до міського бюджету. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up