Пісенна історія до Дня Незалежності: як хмельничани відреагували на парад у Києві

Пісенна історія до Дня Незалежності: як хмельничани відреагували на парад у Києві
  • Вчора, 24 серпня, на Софійській площі відбувся парад на честь 29-ї річниці Незалежності України

  • Дмитро Монатік проявив ініціативу створити попурі із найвідоміших пісень незалежної України

  • Хмельничани поділились своїми враженнями щодо вчорашнього дійства

Вчора, 24 серпня, Україна святкувала свій 29-й день Незалежності. Уже два роки поспіль урочистий парад проходить у зовсім незвичному форматі. На 28-у річницю вся Україна почула що “кожен із нас Президент” та проспівала гімн разом із популярною українською співачкою Тіною Кароль. 

Цьогоріч, окрім урочистої частини (промови Президента Володимира Зеленського і нагородження) та гімну у виконанні лідера гурту DZIDZIO Михайла Хоми відбулось справжнє дійство - попурі на Софійській площі від популярних українських артистів, які своїми голосами розповіли пісенну історію нашої країни з тих часів, коли вона стала незалежною. 

Ініціативу з’єднати артистів різних поколінь проявив Дмитро Монатік. Разом із своєю концерт-групою лише за 16 хвилин 54 секунди вони розповіли усю 29-річну історію країни.

Відео дня

Участь у попурі взяли і зірки, що зовсім недавно здобули прихильність серед української аудиторії, і артисти, що були з Україною ще до народження її незалежності - Ніна Матвієнко, Надя Дорофєєва та Позитив, Тіна Кароль, Олександр Пономарьов, Потап, Олег Винник, Ірина Білик, Наталія Могилевська, Джамала, гурт HARDKISS, Руслана, Вєрка Сєрдючка та багато інших. 

Пісні, що пройшли із українцями їх перші кроки, перше кохання, сльози та усмішки, падіння та злети. Не забули і про вічний хіт Кузьми Скрябіна “Старі фотографії”.

Однак, судячи з коментарів у мережі Інтернет, не всім українцям сподобалась така “нестандарність” цьогорічного параду. Деякі користувачі платформи YouTube у коментарях до прямого включення пишуть свої негативні відгуки. “Це ганьба”, “Справжній парад не повинен бути таким, жалюгідна пародія”, “День Незалежності перетворили на цирк”. 

Чимало українців не згодні і з недотриманням “дрескоду” деяких артистів - вишиванки. Однак найбільшого обурення дістала тема мови. “Третину пісень заспівали російською мовою, це ви називаєте Днем Незалежності?”.

Що думають хмельничани

Сергій Строян, вокаліст гурту “Тартак” та лідер гурту “Чумацький Шлях”:

Також, свою думку щодо параду на честь 29-ї річниці незалежності України висловили і пересічні хмельничани.

Ірина, бухгалтер, ділиться своїми враженнями із захватом: “Ці пісні - уособлення моєї юності. Я почала плакати ще на початку, почувши пісню Ніни Матвієнко у виконанні Джамали. Мурашки по шкірі”

Сергій, приватний підприємець, має абсолютно інакшу думку: “Вони там, певно, зовсім забули, що таке парад до дня Незалежності і для чого він відбувається. Вдягнені в що завгодно, але не в вишиванку. А пісні російською мовою? Ганьба! 

Катерина, студентка, розповідає: “Коли дивилась, зловила себе на думці, що не хочу аби це закінчувалось. 17 хвилин на одному диханні. Читала коментарі щодо вишиванки, але хіба вишиванка уособлює справжній патріотизм та любов до своєї країни? 

Валерія, мати 4-місячної донечки, захоплено каже: “Я рада, що моя дитина народилась в Україні, в країні таких креативних людей. Пісенну історію дивились всією родиною, усім неймовірно сподобалось. Такого параду ніде ще не було і, напевно, не буде”

А які ваші враження щодо вчорашнього параду до 29-ї річниці Дня Незалежності України? Діліться ними у коментарях!

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (115)
  • Антоніна Іванова

    Мова агресора не мала звучати на святі Незалежності
  • Лилия Сагадин

    Це був масштаб корпоративчика. Ну, а любителів такого видовища,як бачимо вистачає. Так що не дивуюсь. Все закономірно.
  • Светлана Андрушко

    Мені сподобався парад пісень.дуже гарно патріотично , аж в жилах кров застигала від цого виступу і сльрзи навертплися
  • Галина Шаповалова

    Ганьба.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up