Порошенко у Хмельницькому: Як представляли нового голову ОДА

Порошенко у Хмельницькому: Як представляли нового голову ОДА
  • Суботній візит! Сьогодні, 19 травня, президент представив нового голову нашої області Вадима Лозового.
  • Разом з Петром Порошенком приїхали глава адміністрації президента Ігор Райнін та перша леді України Марина Порошенко.
  • Візит перших осіб держави був коротким. Після представлення вони відправилися у Вінницю на святкування Дня Європи.

Щоб там не говорили, але візит президента на Хмельниччину – подія неординарна і урочиста. Тому й готувалися до цього ретельно. В кабінетах Будинку рад з учорашнього вечора складали списки запрошених, обдзвонювали бажаних гостей. Вулиці міста швиденько прибрали, майдан оточили правоохоронці.

Як чекали президента

Зранку біля майдану ще мели віниками. Будинок рад з усіх сторін патрулювали. Таку кількість правоохоронців на метр квадратний не часто побачиш, як і самого Порошенка. До слова, два роки тому, коли призначали Олександра Корнійчука, президент не приїхав. Хоч в ОДА, як і личить, готувалися на совість. Напередодні навіть коровай спекли. Але Порошенко не приїхав. Корнійчука представляв перший заступник голови АП Віталій Ковальчук. Тоді у сесійній залі розгорілися пристрасті. Активісти влаштували “недружній прийом” Корнійчуку - в його сторону сипалися звинувачення та погрози.

В очікуванні Порошенка. Митрополит Антоній Махота вітається з нардепом Олександром Герегою

Лозового ж прийняли мирно. На “оглядини” приїхали народні депутати від Хмельниччини, керівники силових структур і мер Хмельницького Олександр Симчишин.

Відео дня

В адміністрацію на представлення усіх акредитованих персон запросили на 10.00. У холі кожен пройшов через металодетектор. Перед сесійною залою, де проходила робоча зустріч, усіх запрошених осіб перевіряли охоронці.

Поки чекали представлення голови, екс-мер Хмельницького, народний депутат Сергій Мельник читав новини.

Порошенка довелося трохи почекати. Присутні, які вже розсілися у сесійній залі,  з нудьги фотографувалися і переписувалися, віталися і шепотілися. Тим часом на вулиці президентський ескорт зустріли кілька людей з транспарантами “Мафії Порошенка - смертну кару”. Зрозуміло, в приміщення Будинку рад непрошених гостей не пустили. 

Про що говорив Порошенко

Нарешті приїхав! І не сам! Порошенко був у супроводі дружини та глави АП.  З’явився у сесійній залі у святковому настрої. Говорив про асоціацію з ЄС, зростання заробітної плати,  прийняті реформи, децентралізацію, українську помісну церкву...  Промова зайняла 25 хвилин. Потім глава держави подякував Корнійчуку за ці два роки на посаді голови ОДА і заявив, що тепер він буде позаштатним радником президента.

- Ми з ним провели консультації, він переходить на іншу роботу, залишаючись в орбіті президента. Ну, буде радником президента. І тепер отримає ще інші напрямки відповідальності, - сказав Петро Порошенко про Олександра Корнійчука.

Крім того, похвалив і обласних депутатів, які за словами Порошенка, продемонстрували єдність під час прийнятті бюджету.  

"Президент виступ не читав"

Потім перейшли до представлення Вадима Лозового. Пан Лозовий увесь час сидів мовчки ліворуч від глави держави.

- Указ президента з цього приводу підписаний. Ми домовилися, квіти чоловікам не вручати, тільки жінкам. Змінюємо традиції, -  під ці слова президент вручив Лозовому посвідчення голови ОДА.

Далі почав говорити новопризначений голова адміністрації. Вадим Лозовий опустив очі і почав читати підготовлену промову.

- Шановний пане президент, шановне товариство! Перш за все дозвольте висловити слова вдячності вам, пане президент, за виявлену високу довіру. Усвідомлюю важливість поставлених переді мною, перед областю, перед тими, хто є державниками, патріотами, щирими членами вашої команди, завдань, - почав читати Лозовий і тут його Порошенко зупинив.

- Вадим Миколайович, в мене прохання! Президент виступ не читав. Хоча, бачите, скільки мені написали. Давайте почнемо з того, що будемо ближче до людей і будемо казати те, що думаємо, - сказав Петро Порошенко.

Після офіційної зустрічі у Хмельницькому Петро Порошенко разом із дружиною вирушив на свою "вотчину". Сьогодні у Вінниці з розмахом святкують День Європи.

З біографії нового голови  

Лозовому - 47 років. Родом із Києва. У 2007 році закінчив магістратуру Українського державного університету харчових технологій за спеціальністю “Економіка та право”.  Свою кар’єру розпочав в 90-х з посади товарознавця у ЗАТ “Фірма Сантехніка”. В 2004 році почав працювати в ТОВ “Епіцентр”, власником якого є народний депутат Олександр Герега.

З 2015 року Вадим Лозовий був депутатом сьомого скликання Хмельницької обласної ради, обіймав посаду голови постійної комісії обласної ради з питань економічного розвитку, промисловості, підприємництва, енергетики, транспорту та зв’язку. Крім того, був лідером фракції партії “За конкретні справи”. Останнє місце роботи - заступник генерального директора ТОВ “Епіцентр”. Одружений, разом з дружиною виховує двох доньок.


Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Антибіотик

    Дивлюсь на Порошенка і бачу паскуду
  • Seven Links

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 На Хмельниччині працюватиме 108 постійних пунктів незламності 20:01 На Хмельниччині зростає захворюваність на кишкові захворювання: що потрібно знати 19:17 Житель Хмельниччини з ножем напав на оператора столичної АЗС: його затримали 18:28 Заступник Симчишина особисто прийматиме громадян: де та коли Від читача 16:47 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 17:43 У громаді на Хмельниччині таксистів зобов’язали зареєструвати свою діяльність 17:04 "Мам, я скоро прийду": у Хмельницькому попрощалися із 41-річним захисником Юрієм Шамраєм photo_camera 16:41 Як сдати ексзамен ПДР і отримати водійське? Green Way допоможе! (новини компаній) 16:33 На Хмельниччині затримали жінку, яка вдарила чоловіка ножем в живіт 16:01 Рейтинг хмельницьких ВНЗ в Україні 15:33 На Хмельниччині викрили організатора, який переправляв чоловіків через кордон 14:55 Робота у Хмельницькому: є 348 вакансій (СПИСОК) 14:31 Розклад Великодніх богослужінь у храмах Хмельницького 13:46 Військового з Хмельниччини засудили до 5 років ув’язнення 13:14 Як хмельничанам поводитися у поминальні дні: відповідає військовий капелан 12:15 Викрадачу електросамоката дали 5 років увʼязнення 11:18 Скасували 24 закупівлі на 128,5 мільйона. Дізналися деталі 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:04 У Хмельницькому районі на місці пожежі знайшли тіло чоловіка photo_camera 09:17 Три перемоги і одна поразка: огляди матчів хмельницьких команд play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up