“Проплачена акція”: голова ОДА прокоментував мітинг підприємців у Хмельницькому

“Проплачена акція”: голова ОДА прокоментував мітинг підприємців у Хмельницькому
  • Сьогодні, 10 лютого, під стінами Будинку рад мітингували приватні підприємці. 
  • Вимагали скасувати ряд законів та подали резолюцію до голови Хмельницької ОДА. 
  • Ексклюзивно для vsim.ua Дмитро Габінет прокоментував подію.

Кілька годин під стінами Будинку рад у Хмельницькому не втихав мітинг приватних підприємців. Серед представників малого бізнесу були місцеві мешканці та делегації з районних центрів. Вимагали скасувати закони Верховної ради №128 та №129. Вони стосуються обов’язкового впровадження касових апаратів і посилення фіскального тиску на малий бізнес. Також просили підписати “законопроєкти Полякова” про спрощену систему оподаткування для підприємців малої й середньої ланки.

Всі свої вимоги підприємці занотували у резолюцію та віднесли її на розгляд голови ОДА. У попередньому матеріалі на нашому сайті, що вийшов під назвою Проти “драконівських законів”: підприємці Хмельницького вийшли на акцію протесту, ми розповіли вам позицію представників малого бізнесу. Згодом зв'язалися із прес-службою голови ОДА та домовилися про зустріч з Дмитром Габінетом. В інтерв'ю для vsim.ua посадовець розповів, як проходило його спілкування з представниками малого бізнесу та висловив свою позицію щодо вимог підприємців. 

У якому форматі пройшла Ваша зустріч з представниками малого та середнього бізнесу Хмельниччини?

Відео дня

Що було у резолюції, яку подали Вам на розгляд приватні підприємці?

Представники малого бізнесу вказали перелік змін, які пропонують на розгляд народним депутатам?

Чи вдалося домовитися із мітингувальниками?

Які вимоги висунули підприємці до Вас, як представника президента у Хмельницькій області?

З якими емоціями підприємці залишили Ваш кабінет?

Якими будуть Ваші дії у разі досягнення консенсусу з представниками приватного бізнесу?

Від завтра, 11 лютого, в ОДА працюватиме робоча група з представників приватних підприємців, юристів, фіскалів та інспекції праці. Чи вдасться владі та малому бізнесу знайти компроміс поки невідомо. Ми будемо слідкувати за розвитком події. Стежте за оновленнями на нашому сайті. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (16)
  • Love Love

    "Ми всі хочемо, щоб у нас були гарні дороги, працювали вчителі якісно. Але податки при цьому не хочуть платити." --- от хай кожен прочитає 100 і більше раз до кого іще не дійшла суть цих слів. Давайте будемо чесними, але на базарі і так повно працює нелегалів і не секрет (хто працював, той знає) як іще базарники кидають своїх продавців на гроші (недостача при ревізії виходить на одну і більше зарплату). На 5-25 точок оформлена одна людина і податок сплачується лише за одну людину. А тепер порахуйте скільки недоотримуємо в бюджет. А ціни? Вони волають, що торгів не мають, а хто з такими цінами у них буде купувати? На одну ту саму пару носків ціна може бути в діапазоні 25-50 грн і більше. А чого так бояться тих чеків? Бо можна буде прийти назад і повернути товар та забрати гроші, якщо не якісне чи знайшов набагато меншу ціну. Це контроль і буде показувати їхній реальний дохід + на кожній точці буде чек і показувати того продавця, хто торгує (так повинно бути), а не один продавець з ПІП на всі точки. Доречі, вже помітив, що в деяких магазинах ціна на товар може бути така сама як і на базарі, а то і менше. Базарники бояться не самих законів з чеками, а відкритості і конкуренції. Але от пункт мати бухгалтера кожному можна відкинути, хто дійсно маленький підприємець. А то теж є такі базарники, що оформлені як малий бізнес, але через ухиляння сплачування податків, приховування прибутку мають реальний дохід як в середнього бізнеса.

    І може торгувати почнуть краще, якісніше і доброзичливими будуть.

    І да, хотіли ЗЕ, тепер майте ЗЕ. Хай думають тепер!
  • Артемон

    Проплачений??? Ну нічого, скоро всі дізнаються хто проплачений - ти чи мітинг.
  • Олександр Веселовський

    Порохоботи позбирались , однозначно!
  • Іван Косин

    В бариг закінчуюця добрі часи.

    Sidorcuk Masa reply Іван Косин

    Да да,барыги пенсионные, продавцы пенсий, продавцы без мытного ного ввоза гуманитарного авто и гуманитарного жилья на маями)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up