Скандал в Хмельницькій облраді: депутати штовхалися через російську мову (ВІДЕО)

Скандал в Хмельницькій облраді: депутати штовхалися через російську мову (ВІДЕО)
  • На черговій сесії облради мали заслухати інформацію про роботу ХАЕС.
  • Директор електростанції розпочав виступ російською. Це обурило «свободівців».
  • Під час блокування трибуни мало не дійшло до бійки.

Сесія в Хмельницькій обласній раді розпочиналася спокійно. Депутати заспівали гімн і прийняли порядок денний із майже сотні питань. Після цього до трибуни вийшов генеральний директор Хмельницької атомної електростанції Микола Панащенко. Він мав розповісти про роботу станції та донести депутатам інформацію щодо продовження строку експлуатації енергоблоку № 1.

Свій виступ Микола Панащенко розпочав російською. Його відразу перервав депутат від ВО «Свобода» Юрій Смаль. Він заявив, що не буде слухати доповідь мовою окупанта. На захист гендиректора АЕС став голова облради Михайло Загородний. Він запропонував проголосувати депутатам за те, щоб дозволити виступ російською. 55 обранців проголосували «за».

Відео дня

Коли Микола Панащенко продовжив свій виступ, «свободівці» почали стукати по столах і кричати «українська, українська». В цей час їхній одно партієць Віктор Бурлик підійшов до трибуни і забрав мікрофон в промовця.

Усе це не сподобалося депутатам від політсил «БПП» і «За конкретні справи». Між ними та «свободівцями» біля трибуни розпочалася штурханина і діалог на підвищених тонах. Конфлікт вщух за декілька хвилин. До бійки не дійшло. Хоч деякі депутати були налаштовані рішуче.

Микола Панащенко більше не виступав. Голова облради зачитав основну інформацію про питання АЕС. Депутати прийняли її до уваги. За словами Михайла Загородного, наступного разу для виступу будуть підбирати україномовного фахівця.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (66)
  • Алексей

    Читая ваши комментарии, уже и думаешь - а пусть е..нет! И тогда все закричат "мама, помоги!" на рязанском!
  • Аліна

    Свободівці - стадо диких мавп, найагресивніша з них мавпа - Бурлик. І чому цього Бурлика не посадять туди, де він вже має давно сидіти? Нова поліція, ви де, де ваші т.зв. нові методи роботи чи це вони і є такі методи?
  • Олекса Шумейко

    Це тупориле чмо все життя прожило в Україні і не вивчило української мови.Як воно таке тупе може управляти атомною станцією. В коментарях щось дружно проснулися хохли, їм аби пузо набити та морду наїсти. Тому свободівці поступили дуже правильно. Немає мови та історії немає нації, а є стадо. Тому мокши на протязі століть сотні раз забороняли своїми указами українську мову та крали історі України.

    Аліна reply Олекса Шумейко

    Вот коли ти поїдеш працювати за євопейську мінімалку у Польщу чи т.д. і не будеш розмовляти мовою країни, де будеш працювати, то нехай тобі набють морду і виженуть з країни, незважаючи на твою, можливо, миролюбність

    Мироненко Анатолій reply Аліна

    А що Панащенко приїхав нещодавно в Україну на заробітки на нашу мінімалку і ще не встиг вивчити українську мову?
  • IGOR

    Ужас! Просто дикари из первобытного племени....

    Роман Савчук reply IGOR

    За кого голосували, те і маємо
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики 09:37 На Хмельниччині збили 2 «шахеди». Без постраждалих і руйнувань
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up