Від “Чкальника” до “Сілістра”: дізнавайтесь історію кінотеатрів у Хмельницькому і складайте пазл

Від “Чкальника” до “Сілістра”: дізнавайтесь історію кінотеатрів у Хмельницькому і складайте пазл
  • Перші кінотеатри в місті з’явилися десятки років тому.
  • Дізнавайтеся про них детальніше і складайте пазл із фото.

Комедія “Музична історія” - саме цю стрічку побачили містяни на відкритті першого кінотеатру в Хмельницькому. Відбулося це в 1940 році. Йдеться про славнозвісний і добре відомий усім містянам “Чкальник”. Всередині кінотеатру було два зали: широкоекранний на 500 місць і малий зал на 250 місць. Там було просторе фойє, музична естрада і книжковий кіоск. Саме цей кінотеатр користувався неабиякою популярністю серед хмельничан. Він і досі красується на своєму місці, щоправда вже під іншим іменем: кінотеатр імені Тараса Шевченка.

Ще один однозальний кінотеатр знаходився на вулиці Щорса. Він називався “Победа”. Збудували його у 1953 році. Краєзнавець Сергій Єсюнін розповів, що кінотеатр був розрахований на 450 місць.  

Місце, де можна подивитись кіно, було й в мікрорайоні Гречани. Там у 1962 році закінчили спорудження широкоекранного кінотеатру “Восток”. Місць у ньому вистачало для 320 кіноманів.

Відео дня

У будинку обласної філармонії знаходився ще один кінотеатр. Звався він “Мир”. Там одночасно могло розміститися 700 чоловік. 

А от другим за популярністю і розміром після "Чкальника" у 70-их роках був кінотеатр “Сілістра”. Сергій Єсюнін каже, що там стояла якісна апаратура і були великі зали. До речі, сама назва “Сілістра”, походить від болгарського міста, на честь якого й був названий кінотеатр. Зараз у його приміщенні розташувався оздоровчо-розважальний комплекс “СВ”. 

Складайте пазл із фото старого кінотеатру й діліться результатами в коментарях.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Маріанна Дубова

    3:43
  • Punk Punk

    ПОВТОР
  • Юрій Марцінкевич

    Зараз в кінотеатрі Сілістра знаходиться міська рада
  • Борисас Моисеявичюс

    Разве кинотеатр "Мир" был в филармонии, а не в нынешнем Куте?

    Сергей Цукуров reply Борисас Моисеявичюс

    раніше там була філармонія, а в філармоніі театр
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up