Зруйнований більшовиками костел на Староміській: дізнавайтеся історію та складайте пазл

Зруйнований більшовиками костел на Староміській: дізнавайтеся історію та складайте пазл
  • Костел з’явився на місці Плоскирівського замку.

  • Спершу він був дерев’яним, але згодом його перебудували.

  • Дізнавайтеся історію споруди та складайте пазл зі старого фото.

Наприкінці XVII століття в центрі Проскурова збудували костел Святої Анни. Доти на цьому місці був Плоскирівський замок. Спершу храм був невеликим за розміром та збудованим з дерева. 1801 року почали збирати гроші на перебудову костелу. Найбільше грошей пожертвував землевласник Летичівського повіту Матвій Журавський. 1820 року на місці дерев’яного костелу коштом благодійників збудували кам’яну споруду.

На початку XX століття костел перебудували у стилі бароко. 1936 року костел зруйнували за рішення органів радянської влади. Зараз на місці костелу розташована будівля школи №1. А вулиця, де розташована школа, називається Староміською.

Складайте пазл з фото костелу Святої Анни, зробленого 1920 року. Оригінальне фото чорно-біле, кольори додані пізніше.

Відео дня

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Людмила Алексеева

    гарна була споруда...прикрашала тодішє місто
  • Сергей ВОЛОЩИК

    8:51
  • Валентина Петрусь

    3.38
  • Sasha Emelchuk

    7:26
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up