Без олів’є і холодцю: рецепт вегетаріанського Нового року від хмельничан

Без олів’є і холодцю: рецепт вегетаріанського Нового року від хмельничан
Фото зі сторінки Anna Bogdan у Facebook
  • Хмельничани Богдан і Анна відмовилися від м’яса 6 років тому.
  • Саме тому їх новорічний стіл обійдеться без “олів’єшки” та холодцю.
  • Що ж готують на свята вегетаріанці?

Новий рік вже на носі. Тож скласти святкове меню - чи не найголовніше завдання для кожної господині. Хтось не уявляє новорічного свята без салатів й холодцю, а хтось досі в пошуках оригінальних страв. Так чи інакше, всі сумлінно готуються зустріти 2021 в оточенні м’яса, ковбас й сирів. А як бути вегетаріанцям?

Люди, які відмовилися від споживання продуктів тваринного походження, також ретельно складають новорічне меню. Щоправда, у їх списку немає ні олів’є, ні холодцю. 

Подружжя з Хмельницького Богдан і Анна вже 6 років, як вегетаріанці. Тож приготувати смачненьке до святкового столу для них не проблема. При цьому керуються як різноманітністю страв, так і їх відповідністю до свого способу життя. Щороку до свого новорічного списку пара додає щось новеньке. Нині подружжя люб’язно поділилося  рецептами страв, що приготують напередодні Нового року.

Відео дня

Фалафель з нуту

Картинки по запросу фалафель з нуту український рецепт
Фото smak.ua

Інгредієнти:

  • Нут відварний 750 гр 
  • Кінза 1 пучок
  • Часник 4 зубчика
  • Борошно 4 ст. л.
  • Кумін, коріандр, суміш перців - по пів ч.л.
  • Сіль за смаком (1,5 ч.л)
  • Олія для смаження
  • Вода

Нут збити в блендері з мілко нарізаною кінзою, часником і спеціями. Домішуємо ложкою борошно. Ліпимо фалафель пласкими котлетками. Застеляємо форму для випікання пергаментом, змащуємо олією, викладаємо фалафель і змащуємо його олією. Запікати 30 хвилин при 190 градусах. Дістаємо з духовки і швидко обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки. Смачно подаємо з овочами та соусами.

Запечена цвітна капуста і броколі

Картинки по запросу запечена цвітна капуста і броколі український рецепт
Фото patelnya.com.ua

Інгредієнти:

  • Цвітна капуста
  • Броколі
  • Суміш спецій 4 ст.л.
  • Борошно нута 2 ст.л.
  • Вода 2 скл
  • Оливкова олія
  • Сіль

Розігріти духовку до 175 градусів. Змішати цвітну капусту, броколі, сіль, спеції і олію. Випікати 15 хвилин. Дати повністю вистигнути. Зробити рідке тісто з нутового борошна і води. Занурити цвітну капусту в тісто і знову покласти випікати 15-20 хвилин, поки тісто не почне хрумкотіти.

Песто з руколи

Картинки по запросу соус песто з руколи український рецепт
Фото levik-sweet.com.ua

Інгредієнти:

  • Рукола 1 пучок 60-70 гр
  • Грецькі горіхи 6-7 шт.
  • Сік лимону 1-2 ст.л.
  • Оливкова олія 2-3 ст.л.
  • Часник - 1 зубчик
  • Сіль за смаком

Вимочити грецькі горіхи і просушити. половину горіхів порізати. Промити і просушили зелень, відрізати жорсткі стеблини. Часник мілко порізати. Збити в блендері зелень, часник, сік, сіль. Продовжуючи збивати, потроху додавати олію.

Додаємо горіхи (не подрібнену частину) і збиваємо до однорідності. Додаємо порізані горіхи і перемішуємо. Якщо рукола гостра, можна наприкінці збивання додати 2 ст.л. води. Тоді песто виходить рідшим і легшим. Соус підходить до салатів, рису, макаронів, овочів.

Вегетаріанський пиріг

Картинки по запросу вегетаріанський пиріг з яблук український рецепт
Фото ukranews.com

Інгредієнти:

  • борошно - 250 гр
  • сметана - 300 гр
  • вершкове масло - 150 гр
  • цукор - 200 гр
  • яблука - 5 штук
  • розпушувач для тіста - 1 ч. л.
  • лимонний сік - 2-3 ч.л.

У глибокій посудині потрібно змішати борошно і розпушувач. Додати вершкове масло. Потрібно змішати всі три інгредієнти так, щоб в результаті вийшла дрібна крихта. Далі слід додати 100 грамів сметани і гарненько все вимісити. Тісто, що вийшло, варто загорнути в харчову плівку і поставити на якийсь час в холодильник.

Для начинки потрібна середня по висоті кругла форма. Її дно вкрийте папером для випічки, а бортики присипте борошном. Яблука вимийте, очистіть від шкірки і насіння, наріжте невеликими скибочками. Щоб вони не потемніли, збризніть лимонним соком. Дістаньте тісто і розподіліть по всій формі. Викладіть начинку з яблук.

Для приготування крему збиваємо сметану з цукром. Необхідної густоти можна домогтися, якщо додати до них 4 столових ложки борошна. Готовий крем вилийте поверх начинки і відправте все це в духовку, розігріту до 180 ° С. Через 20 хвилин, якщо верх десерту підрум'янився, температуру слід зменшити до 140 градусів і залишити пиріг випікатися ще хвилин 20-25. 

Смажена морква з імбиром і чилі по-китайськи

Картинки по запросу вок український рецепт
Фото bzh.life

Інгредієнти:

  • Арахісове масло 2 столові ложки
  • Корінь імбиру 2 шматки
  • Дрібно рубаний часник 1 столова ложка
  • Сушений перець чилі 6 штук
  • Вода ½ склянки
  • Морква 300 г
  • Легкий соєвий соус 2 столові ложки
  • Щіпка сичуаньського перцю
  • Сіль за смаком

Розігрійте круглу, глибоку китайську сковороду на середньому вогні і додайте арахісове масло, добре розподіливши його по поверхні. Додайте часник, нарізаний тонкою соломкою імбир і чілі. Обсмажте 30 секунд до появи запаху. Додайте очищену і нарізану дуже тонкою соломкою моркву і обсмажте хвилину. Влийте воду і соєвий соус, накрийте кришкою і тушкуйте, поки вода не випарується. Потім додайте сичуаньский перець. Готуйте ще хвилину і подавайте.

Морозиво шоколадне

Картинки по запросу морозиво шоколадне український рецепт
Фото recept.ua

Інгредієнти:

  • Банан 140 гр (1 великий)
  • Молоко (кокосове) 60 мл
  • Фініки 2 шт
  • Какао 2 ч.л.
  • Щіпка солі

Все взбити в блендері і заморозити або в формах або в лотку.

Ягідне морозиво

Картинки по запросу ягідне морозиво український рецепт
Фото mama-tato.com.ua

Інгредієнти:

  • Заморожений банан 3 шт.
  • Ягоди (чорниця, малина) 1 чашка
  • Кокосова стружка 3 ст.л.

Змішати в блендері всі інгредієнти до однорідності і можна відразу їсти.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up