Новий рік вже на носі. Тож скласти святкове меню - чи не найголовніше завдання для кожної господині. Хтось не уявляє новорічного свята без салатів й холодцю, а хтось досі в пошуках оригінальних страв. Так чи інакше, всі сумлінно готуються зустріти 2021 в оточенні м’яса, ковбас й сирів. А як бути вегетаріанцям?
Люди, які відмовилися від споживання продуктів тваринного походження, також ретельно складають новорічне меню. Щоправда, у їх списку немає ні олів’є, ні холодцю.
Подружжя з Хмельницького Богдан і Анна вже 6 років, як вегетаріанці. Тож приготувати смачненьке до святкового столу для них не проблема. При цьому керуються як різноманітністю страв, так і їх відповідністю до свого способу життя. Щороку до свого новорічного списку пара додає щось новеньке. Нині подружжя люб’язно поділилося рецептами страв, що приготують напередодні Нового року.
Інгредієнти:
Нут збити в блендері з мілко нарізаною кінзою, часником і спеціями. Домішуємо ложкою борошно. Ліпимо фалафель пласкими котлетками. Застеляємо форму для випікання пергаментом, змащуємо олією, викладаємо фалафель і змащуємо його олією. Запікати 30 хвилин при 190 градусах. Дістаємо з духовки і швидко обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки. Смачно подаємо з овочами та соусами.
Інгредієнти:
Розігріти духовку до 175 градусів. Змішати цвітну капусту, броколі, сіль, спеції і олію. Випікати 15 хвилин. Дати повністю вистигнути. Зробити рідке тісто з нутового борошна і води. Занурити цвітну капусту в тісто і знову покласти випікати 15-20 хвилин, поки тісто не почне хрумкотіти.
Інгредієнти:
Вимочити грецькі горіхи і просушити. половину горіхів порізати. Промити і просушили зелень, відрізати жорсткі стеблини. Часник мілко порізати. Збити в блендері зелень, часник, сік, сіль. Продовжуючи збивати, потроху додавати олію.
Додаємо горіхи (не подрібнену частину) і збиваємо до однорідності. Додаємо порізані горіхи і перемішуємо. Якщо рукола гостра, можна наприкінці збивання додати 2 ст.л. води. Тоді песто виходить рідшим і легшим. Соус підходить до салатів, рису, макаронів, овочів.
Інгредієнти:
У глибокій посудині потрібно змішати борошно і розпушувач. Додати вершкове масло. Потрібно змішати всі три інгредієнти так, щоб в результаті вийшла дрібна крихта. Далі слід додати 100 грамів сметани і гарненько все вимісити. Тісто, що вийшло, варто загорнути в харчову плівку і поставити на якийсь час в холодильник.
Для начинки потрібна середня по висоті кругла форма. Її дно вкрийте папером для випічки, а бортики присипте борошном. Яблука вимийте, очистіть від шкірки і насіння, наріжте невеликими скибочками. Щоб вони не потемніли, збризніть лимонним соком. Дістаньте тісто і розподіліть по всій формі. Викладіть начинку з яблук.
Для приготування крему збиваємо сметану з цукром. Необхідної густоти можна домогтися, якщо додати до них 4 столових ложки борошна. Готовий крем вилийте поверх начинки і відправте все це в духовку, розігріту до 180 ° С. Через 20 хвилин, якщо верх десерту підрум'янився, температуру слід зменшити до 140 градусів і залишити пиріг випікатися ще хвилин 20-25.
Інгредієнти:
Розігрійте круглу, глибоку китайську сковороду на середньому вогні і додайте арахісове масло, добре розподіливши його по поверхні. Додайте часник, нарізаний тонкою соломкою імбир і чілі. Обсмажте 30 секунд до появи запаху. Додайте очищену і нарізану дуже тонкою соломкою моркву і обсмажте хвилину. Влийте воду і соєвий соус, накрийте кришкою і тушкуйте, поки вода не випарується. Потім додайте сичуаньский перець. Готуйте ще хвилину і подавайте.
Інгредієнти:
Все взбити в блендері і заморозити або в формах або в лотку.
Інгредієнти:
Змішати в блендері всі інгредієнти до однорідності і можна відразу їсти.
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.