Карантин-карантином, а обід за розкладом. Кухня сьогодні чи не в кожному домі користується особливою популярністю. Адже більшість господинь якщо не опановують нові страви, то майстерно відточують приготування старих. Так, одна із хмельничанок поділилася своїм щоденним меню.
Ірина - господиня зі стажем. Готувати, каже, любить, більше ніж поїсти. Тож всі її кухонні витвори переважно для чоловіка й дітей. Жінка зізнається, готувати на карантині довелося більше. Та не через те, що всі їсти просять. А тому, що весь свій час доводиться проводити вдома. А це Ірина розцінює як чудову можливість приготувати щось нове та смачненьке.
На карантині готую більше і смачніше. Останнім часом дуже часто стала випікати. Особливо смачними виходять булочки та бісквіти. Ще дня не було, щоб я щось не спекла. Також почала робити різні тортики. Рецепти завжди знаходжу в інтернеті. Усі інгредієнти додаю на око. Завжди все смачно. Чоловіку подобається, тому все завжди з’їдається у перший же день - каже Ірина.
Окрім традиційних рецептів, жінка має справу і з цікавою подачею. Каже, на карантині з’явився час, аби все красиво оформити на тарілці. До слова, нещодавно жінка зробила роли із усім знайомого салату “Шуба”. “Все вийшло, як в ресторані. Ідея такої подачі прийшла спонтанно. Всі мої зацінили”, - каже Ірина.
Щоб не приїлося, жінка старається не повторюватися. “Якщо сьогодні була запечена риба, то наступного разу її приготую не скоро”, - розповідає Ірина. Крім того, господиня поділилася своїм сьогоднішнім меню:
Разом із цікавою подачею та смачними стравами, не варто забувати і про раціон харчування. Звісно, на карантині втримати себе від смаколиків особливо важко. Та тримати себе в тонусі все ж потрібно. Адже переїдання чи важка їжа можуть неабияк сказатися на самопочутті.
Щоб покращити свій раціон харчування, МОЗ України радить дотримуватися кількох простих правил. Вони стануть в нагоді не лише любителям попоїсти, а й самим господиням. Гортайте далі та знайомтесь із ними докладніше.
Менше солі
Обирайте продукти зі зниженим вмістом солі. Для цього варто читати етикетку на товарі. Якщо сіль знаходиться на початку списку інгредієнтів, то це означає її надмірний вміст. Краще замінити сіль на прянощі.
Обирайте цільнозернові продукти на заміну хлібу з білого борошна чи батону
Надавайте перевагу цільнозерновому борошну, хлібу із цільного зерна, цільним крупам з високим вмістом клітковини й макаронним виробам з борошна грубого помолу.
Їжте більше овочів та фруктів
Обирайте свіжі або заморожені фрукти. Натомість зменшуйте споживання або уникайте овочів з вершковими соусами, смажених або панірованих, консервованих фруктів в сиропі, заморожених фруктів з доданими цукрами.
Не їжте багато цукру
Середня добова норма доданих цукрів має бути не більше 32-50 грамів. Це приблизно 10 чайних ложок. Але краще взагалі мінімізувати його споживання - не додавати цукор до чаю чи кави. Якщо ж додаєте цукор - краще не їсти додатково солодощі.
Контролюйте розмір порції
Скільки ви їсте, так само важливо, як і те, що ви їсте. Щоби зменшити ризики переїдання - слідкуйте за розміром порцій різних продуктів. Він може змінюватись залежно від індивідуальних особливостей або харчових рекомендацій, яких ви дотримуєтеся.
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.
если есть куча продуктов я могу все наготовить и европейское меню и другое
НУЖНО ИМЕТЬ ПРОДУКТЫ С ЧЕГО ГОТОВИТЬ И ДЕНЬГИ ЗА ЧТО КУПИТЬКУПИТЬ ЕТИ ПРОДУКТЫ!!!
Пир во время чумы