“Готую більше і смачніше”: хмельничанка розповіла про домашнє меню на карантині

“Готую більше і смачніше”: хмельничанка розповіла про домашнє меню на карантині
  • Кому-кому, а господиням таки є чим нині зайнятися.
  • Свій вільний час більшість з них проводить біля плити.
  • У чому особливість домашнього меню на карантині, розповіла хмельничанка Ірина. 

Карантин-карантином, а обід за розкладом. Кухня сьогодні чи не в кожному домі користується особливою популярністю. Адже більшість господинь якщо не опановують нові страви, то майстерно відточують приготування старих. Так, одна із хмельничанок поділилася своїм щоденним меню. 

Роли з “Шуби”, булочки й торти

Ірина - господиня зі стажем. Готувати, каже, любить, більше ніж поїсти. Тож всі її кухонні витвори переважно для чоловіка й дітей. Жінка зізнається, готувати на карантині довелося більше. Та не через те, що всі їсти просять. А тому, що весь свій час доводиться проводити вдома. А це Ірина розцінює як чудову можливість приготувати щось нове та смачненьке. 

Відео дня

Окрім традиційних рецептів, жінка має справу і з цікавою подачею. Каже, на карантині з’явився час, аби все красиво оформити на тарілці. До слова, нещодавно жінка зробила роли із усім знайомого салату “Шуба”. “Все вийшло, як в ресторані. Ідея такої подачі прийшла спонтанно. Всі мої зацінили”, - каже Ірина. 

Щоб не приїлося, жінка старається не повторюватися. “Якщо сьогодні була запечена риба, то наступного разу її приготую не скоро”, - розповідає Ірина. Крім того, господиня поділилася своїм сьогоднішнім меню:

  • Сніданок: налисники із творогом й мигдальне печиво
  • Обід: картопля фрі з тефтелями
  • Вечеря: запечена риба, піца й желе

Як дбати про раціон харчування

Разом із цікавою подачею та смачними стравами, не варто забувати і про раціон харчування. Звісно, на карантині втримати себе від смаколиків особливо важко. Та тримати себе в тонусі все ж потрібно. Адже переїдання чи важка їжа можуть неабияк сказатися на самопочутті. 

Щоб покращити свій раціон харчування, МОЗ України радить дотримуватися кількох простих правил. Вони стануть в нагоді не лише любителям попоїсти, а й самим господиням. Гортайте далі та знайомтесь із ними докладніше. 

Менше солі

Обирайте продукти зі зниженим вмістом солі. Для цього варто читати етикетку на товарі. Якщо сіль знаходиться на початку списку інгредієнтів, то це означає її надмірний вміст. Краще замінити сіль на прянощі.

Обирайте цільнозернові продукти на заміну хлібу з білого борошна чи батону

 Надавайте перевагу цільнозерновому борошну, хлібу із цільного зерна, цільним крупам з високим вмістом клітковини й макаронним виробам з борошна грубого помолу.

Їжте більше овочів та фруктів

Обирайте свіжі або заморожені фрукти. Натомість зменшуйте споживання або уникайте овочів з вершковими соусами, смажених або панірованих, консервованих фруктів в сиропі, заморожених фруктів з доданими цукрами.

Не їжте багато цукру

Середня добова норма доданих цукрів має бути не більше 32-50 грамів. Це приблизно 10 чайних ложок. Але краще взагалі мінімізувати його споживання - не додавати цукор до чаю чи кави. Якщо ж додаєте цукор - краще не їсти додатково солодощі. 

Контролюйте розмір порції

 Скільки ви їсте, так само важливо, як і те, що ви їсте. Щоби зменшити ризики переїдання - слідкуйте за розміром порцій різних продуктів. Він може змінюватись залежно від індивідуальних особливостей або харчових рекомендацій, яких ви дотримуєтеся. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Таня

    мне рецептов не надо
    если есть куча продуктов я могу все наготовить и европейское меню и другое
  • валентина

    Два месяца на карантине

    НУЖНО ИМЕТЬ ПРОДУКТЫ С  ЧЕГО ГОТОВИТЬ И ДЕНЬГИ ЗА ЧТО КУПИТЬКУПИТЬ ЕТИ ПРОДУКТЫ!!!

    Elena Dostavka reply валентина

    10000%  на подножные корма переходим,а всимка про рецепты травит.
    Пир во время чумы

    Ганна Христоріз reply валентина

    Правду кажете..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up