Корисні коктейлі: для дітей, які не люблять овочі та фрукти (Новини компаній)

Корисні коктейлі: для дітей, які не люблять овочі та фрукти (Новини компаній)

Користь додавання до дитячого раціону овочів і фруктів доведена неодноразово, адже ці продукти є джерелом вітамінів, необхідних мікро- і макроелементів для гармонійного розвитку і росту організму.

Але що робити, якщо діти відмовляються від запропонованих природою корисних речей, вважаючи за краще, в крайньому випадку, яблуко або банан? Відповідь: смачні вітамінні коктейлі.

Чому коктейлі привернуть увагу дітей?

  1. Нестандартна подача. Слово “коктейль” у дітей асоціюється зі смачним, збитим до міцної піни, напоєм на основі молока, морозива і ягід. Так чому б не включити до складу коктейлів та смузі корисні овочі і зелень? Чому не підібрати той рецепт, який прийде до смаку будь-якому «нехочусі»?

  2. Оригінальне оформлення. Привабливі високі склянки, декор у вигляді фруктів, паперові парасольки, оригінальні соломинки різної конфігурації – така фірмова подача як в престижному ресторані Хмельницького, перетворить коктейлі в кулінарний витвір мистецтва. Як від такого відмовитися?

  3. Різноманітність барв. Смузі, в залежності від підібраних інгредієнтів, відрізняються яскравою палітрою фарб. Сонячно-жовтий, насичено-помаранчевий, соковито-зелений, ніжно-рожевий – такі відтінки точно привернуть увагу дитини і розбудять його апетит.

  4. Участь. Приготування коктейлів і смузі є найпростішим способом залучити дітей до кулінарії. Нехай дитина сама обере необхідні фрукти, овочі, зелень, а потім за допомогою дорослих приготує напій в блендері або кухонному комбайні. Участь в кулінарній творчості логічно перейде в дегустацію страви.

Коли давати вітамінні коктейлі дітям?

З смузі можна починати день – подавати до сніданку той коктейль, який припав до смаку дитині. Така страва заряджає енергією і додає сил.

Коктейлями можна і закінчувати день, особливо тими, до складу яких входять заспокійлива м'ята, кефір, йогурт, мед. Слід пам'ятати, що деякі інгредієнти мають сечогінні властивості, їх небажано вживати перед сном.

Незвично оформлені коктейлі можна подавати до святкового столу. Зараз в Хмельницькому і по всій Україні стало модним влаштовувати Кенді-бари, де серед солодощів можуть бути і смузі в яскравих баночках або вузьких стаканах.

Але слід пам'ятати, що коктейлі корисні тільки свіжоприготовані, тому термін їх зберігання в готовому вигляді недовгий.

 

Які коктейлі можна запропонувати дітям?

Рецептів смузі і коктейлів для дітей не можна перерахувати, адже інгредієнти і їх пропорційне співвідношення в напої можна підбирати за смаком дитини. А це необмежена творчість.

У зимовий період готують напої на основі цитрусових, ківі, бананів, яблук. Навесні стає доступною перша зелень, а пізніше – полуниця. Літо – період вітамінного буму, коли склад коктейлів змінюється щодня. Осінь – час напоїв з гарбузом, айвою, грушею, сливами.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up