Рецепт вихідного дня. Готуємо пісочний пиріг з сиром і маком

Рецепт вихідного дня. Готуємо пісочний пиріг з сиром і маком
osoblyva.com
  • У вихідний маємо трішки більше часу для кулінарії.
  • Тож, сьогодні можна експериментувати зі сніданком. 

Складові:

Для тіста:

  • 250 г борошна
  • 2 жовтки
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г цукрової пудри
  • 1 столова ложка молока
  • сіль

Для сирної начинки:

  • 400 г сиру
  • 3 яйця
  • 130 г цукру
  • 2 столові ложки крохмалю
  • 3 столові ложки згущеного молока
  • ваніль

Для макової начинки:

  • 125 г маку
  • 2 яблука
  • 3 яйця
  • 3 столові ложки манної крупи
  • 75 г вершкового масла
  • 150 г цукру
  • 1,5 чайні ложки розпушувача

Тісто: жовтки розтерти з цукром. Борошно змішати з вершковим маслом. З'єднати з жовтками та додати сіль і молоко. Тісто розкачати та викласти ним дно і стінки змащеної форми. Накрити тісто фольгою. Насипати зверху квасолі або рису. Пекти тісто при 180 градусах близько 20 хвилин. Вийняти спечену основу з форми. Фольгу з вантажем вийняти.

Макова начинка: мак змолоти. Натерти яблука. Жовтки збити з цукром до білого кольору. Додати мак, яблука, манку, розпушувач і масло, перемішати до однорідності.Білки добре збити. Акуратно ввести їх у макову масу. Викласти на пісочну основу.

Сирна начинка: яйця розділити на білки і жовтки. Білки збити. Жовтки збити з цукром до білого кольору. Збити сир до однорідності. Додати жовтки, ваніль, крохмаль і згущене молоко, перемішати. Додати збиті білки. Викласти сирну масу поверх макової начинки.

Випікати пиріг при 180 градусах близько години. 

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up