Рецепт вихідного дня. Готуємо пісочний пиріг з сиром і маком

Рецепт вихідного дня. Готуємо пісочний пиріг з сиром і маком
osoblyva.com
  • У вихідний маємо трішки більше часу для кулінарії.
  • Тож, сьогодні можна експериментувати зі сніданком. 

Складові:

Для тіста:

  • 250 г борошна
  • 2 жовтки
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г цукрової пудри
  • 1 столова ложка молока
  • сіль

Для сирної начинки:

Відео дня
  • 400 г сиру
  • 3 яйця
  • 130 г цукру
  • 2 столові ложки крохмалю
  • 3 столові ложки згущеного молока
  • ваніль

Для макової начинки:

  • 125 г маку
  • 2 яблука
  • 3 яйця
  • 3 столові ложки манної крупи
  • 75 г вершкового масла
  • 150 г цукру
  • 1,5 чайні ложки розпушувача

Тісто: жовтки розтерти з цукром. Борошно змішати з вершковим маслом. З'єднати з жовтками та додати сіль і молоко. Тісто розкачати та викласти ним дно і стінки змащеної форми. Накрити тісто фольгою. Насипати зверху квасолі або рису. Пекти тісто при 180 градусах близько 20 хвилин. Вийняти спечену основу з форми. Фольгу з вантажем вийняти.

Макова начинка: мак змолоти. Натерти яблука. Жовтки збити з цукром до білого кольору. Додати мак, яблука, манку, розпушувач і масло, перемішати до однорідності.Білки добре збити. Акуратно ввести їх у макову масу. Викласти на пісочну основу.

Сирна начинка: яйця розділити на білки і жовтки. Білки збити. Жовтки збити з цукром до білого кольору. Збити сир до однорідності. Додати жовтки, ваніль, крохмаль і згущене молоко, перемішати. Додати збиті білки. Викласти сирну масу поверх макової начинки.

Випікати пиріг при 180 градусах близько години. 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up