Складові:
Для тіста:
Для сирної начинки:
Для макової начинки:
Тісто: жовтки розтерти з цукром. Борошно змішати з вершковим маслом. З'єднати з жовтками та додати сіль і молоко. Тісто розкачати та викласти ним дно і стінки змащеної форми. Накрити тісто фольгою. Насипати зверху квасолі або рису. Пекти тісто при 180 градусах близько 20 хвилин. Вийняти спечену основу з форми. Фольгу з вантажем вийняти.
Макова начинка: мак змолоти. Натерти яблука. Жовтки збити з цукром до білого кольору. Додати мак, яблука, манку, розпушувач і масло, перемішати до однорідності.Білки добре збити. Акуратно ввести їх у макову масу. Викласти на пісочну основу.
Сирна начинка: яйця розділити на білки і жовтки. Білки збити. Жовтки збити з цукром до білого кольору. Збити сир до однорідності. Додати жовтки, ваніль, крохмаль і згущене молоко, перемішати. Додати збиті білки. Викласти сирну масу поверх макової начинки.
Випікати пиріг при 180 градусах близько години.
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.