Шакшука — це страва з яєць, посмажених в соусі з помідорів, перцю та цибулі. Країною походження цієї страви вважається Туніс.
Інгредієнти:
Цибулю і перець нарізаємо кубиками. Обсмажуємо 5-6 хвилин на олії.
Помідори теж нарізаємо кубиками та додаємо до овочів і продовжуємо обсмажувати ще 5 хвилин. Солимо та перчимо.
Викладаємо обсмажені овочі в керамічну форму. Робимо в овочах заглиблення для яєць.
Виливаємо яйця в заглиблення. Робимо це акуратно, щоб не пошкодити жовтки.
Все тепер запікаємо у духовці при 200С — 10-15 хвилин.(жовтки повинні бути густі).
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.