Смак дині з огірком: де й за скільки у Хмельницькому придбати екзотичні фрукти й овочі

Смак дині з огірком: де й за скільки у Хмельницькому придбати екзотичні фрукти й овочі
  • Фрукт із назвою “Рука Будди” та “мексиканські помідори” затишно розмістилися на хмельницькому прилавку. 
  • По сусідству - свіжа полуниця та бебі-ананаси.
  • Де і за скільки все це можна придбати, знають журналісти vsim.ua.

Для того, щоб посмакувати маракуєю чи папаєю, не варто летіти до іншої країни. Достатньо знати, де і за скільки все це можна придбати у Хмельницькому. На одній з торгових точок розмістилося чимало екзотичного товару. Все продає пан Дмитро. Чоловік займається “екзотикою” вже третій рік. Каже, попитом товар користується гарно. Проте, не весь.  

Продукти, що продає Дмитро, видніються здалеку. Їх яскравий колір привабив і журналістів vsim.ua. Деякі з них ми не лише роздивилися, а й спробували. 

Смак дині з огірком і “Рука Будди” 

За словами продавця, найбільшим попит має фрукт кумкват. Він росте на півдні Китаю, в Південно-Східній Азії, Японії, на Близькому Сході, в Південній Європі й на півдні США.

Відео дня

Кумкват має помаранчевий колір. Хмельничани купують його як для їжі, так і для прикрашання своїх страв. Наприклад, тортів. Кумкват має кисло-солодкий смак. Нагадує лимон і апельсин одночасно. Їсти його можна разом із шкіркою. Коштує цей фрукт 37 грн. за 100 гр.

Наступний екзотичний фрукт - лічі. Він росте на південному сході Китаю. Фрукт достатньо солодкий. Всередині має м’якоть, що схожа на желе. Вартість цього фрукту 45 гривень за 100 грамів.

Наступний фрукт - мангустін. Він росте в тропіках Південно-східної Азії, Центральної Америки і Африки. Його продавець називає одним із найсмачніших. 

Наступний фрукт, про який розповів продавець, спершу не привернув жодної уваги. Бо на вигляд це звичайнісіньке ківі. Однак, ні. Вся відмінність криється всередині. Річ у тім, що має він жовтий колір. На смак - це мікс ананаса й манго.

- Якщо порівнювати зі звичайним ківі, то можна сказати, що це два різних фрукти за смаком і якістю” - каже продавець. 

Наступний товар, що припав до ока, нагадав курячу лапку. Насправді, фрукт має назву “Магічний цитрон Рука Будди”.

- Так назвали його в одній з країн Азії. Подейкують, що цьому посприяла легенда про те, що саме так, як виглядає фрукт, Будда складав пальці під час молитви. До речі, він є одним із найдорожчих фруктів. Використовувати його варто у якості цитрусового ароматизатора. Ціна однієї “в’язочки” 300 гривень. 

Фрукт із кумедною назвою пепіно має попит серед хмельничан найменше. Вирощують його в Перу, Чилі та Новій Зеландії. Пепіно відрізняється від інших цікавим смаком: нагадує диню із присмаком огірка. Продавець каже, що цей фрукт гарно смакує в салаті. Коштує він 80 гривень.

Манго - від 70 гривень, черешня - 950

Ще одним “цікавим” на вигляд і смак фруктом є тамарільйо. Він поширений в Аргентині, Венесуелі, Колумбії, Бразилії та Новій Зеландії. Особливо гарно фрукт виглядає в розрізі. 

Журналістам vsim.ua смак тамарільйо нагадав шовковицю. Ціна одного такого фрукта 60 гривень. 

Черімойя - назва фрукта, що має присмак торта. Соковитий і дуже солодкий. Всередині є зернятка. Одна штука коштує близько 60-70 гривень. Ціна залежить від розміру. Фрукт вирощують в Бразилії, Аргентині, Чилі, Мексиці, Венесуелі, на півдні штату Флорида, в Каліфорнії, на Антильських островах і в найбільш прохолодних районах Центральної Америки.

Крім того, на прилавку є маракуйя. В асортименті є кілька її видів. Вирощують цей фрукт в Австралії, Південній Америці та Південній Африці. Ціна за одну штучку коливається від 25 до 90 гривень. 

Манго, за словами продавця, хмельничани за екзотику не рахують. Вартість одного фрукта - від 70 до 240 гривень. 

До екзотичних фруктів відноситься і пітахайя. Фрукт вирощують в південній Мексиці, в деяких країнах Центральної і Південної Америки, у В'єтнамі, а також в Ізраїлі. На смак він дуже солодкий. Ціна однієї штучки 180 гривень.

Схожі за назвою, проте різні. Йдеться про папайю. Смак нагадує диню. Нині її вирощують у країнах із тропічним кліматом. 

Також на вітрині красуються бебі-ананаси. На смак вони нічим не відрізняються від звичайних. Ціна одного “міні-ананаса” 70 гривень. Зовсім поряд видніється свіжа полуничка з Голландії та черешня з Аргентини. Ціна полуниці 380 гривень за кілограм. Черешня - 950 гривень за кілограм.

Батат, авокадо і спаржа

Серед іншої “екзотики” в асортименті є мексиканський помідор. Називається він фізаліс. Його батьківщиною є Перу і Болівія. Продають їх у невеликій коробочці. Ціна - 40 гривень.

Батат - овоч, що нагадує нашу картоплю. Масово вирощується в жаркому тепловому поясі, південній та східній Азії. На смак нагадує гарбуз. Його можна і запікати, і варити. Ціна - 120 гривень за кілограм. 

Є тут і аспарагус. Простими словами - це спаржа. Саме цей вид вважається одним із найсмачніших і найдорожчих. Країна її походження - Перу. Вартість - 380 гривень за кілограм.

Хоч хмельничан не здивувати авокадо, на прилавку Дмитра є кілька його видів. Ціна коливається від 65 до 75 гривень за штучку. 

Дмитро Аббасов замовляє товар з Голландії. Чекає на “екзотичні смаколики” тиждень. Тоді й продає все містянам. Знайти продавця можна на центральному ринку. Його кіоск знаходиться всередині м’ясного павільйону. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Оксана Валерьевна

    А де знаходиться його магазин?

    Анастасия Лысенко reply Оксана Валерьевна

    Оксана Валерьевна в повільйоні там де купол овочевий ринок
  • Світлана Пасічник

    Молодець успіху тобі
  • Ирина Жарая

    І я його клієнт, завжди все свіже та смачне
  • Каролина Эрера

    До кожного опису фрукта добре би додати фото,не всі вкурсі який він має бути.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up