Вершкові сири: чим замінити сир Філадельфія? (Новини команій)

Вершкові сири: чим замінити сир Філадельфія? (Новини команій)

Сир Philadelphia: особливості виробництва, секрети приготування й альтернативні сирні делікатеси на ринку. Поради для хмельничан.

Знаменита Philadelphia — сир, без ніжної й вершкової консистенції якого неможливо приготувати безліч ресторанних десертів! Але що ж робити, якщо закінчився класичний вершковий сир, а смак і аромат готової страви не хочеться зіпсувати? По-перше, цей сирний делікатес можна приготувати самостійно всього лише з 3-х компонентів. По-друге, існує як мінімум 10 аналогів, якими можна замінити сир Філадельфія.

Сир Philadelphia: чи можливо замінити культовий вершковий сир?

Вершковий сир — це м'який, ніжний делікатес з легким молочним присмаком. Він має високий відсоток вмісту жиру. Готують такий сир приблизно за однією і тією ж технологією: до молока вливають спеціальну сироватку й сичужний фермент, після чого формується згусток. Потім сирну масу відокремлюють від сироватки, підсушують, і вже потім фасують в тару для реалізації.

Культовим сирним делікатесом у США стала якраз таки Філадельфія. І перше, що можна зробити — замінити цей сир на ідентичний продукт з європейської країни, наприклад, на італійський Маскарпоне, французький Бурсен або норвезький Снофріск.

Маскарпоне — ніжний і м'який вершковий сир родом з Італії, який має трохи більш яскраво виражений смак і аромат, ніж класична Філадельфія. Якщо сиром Маскарпоне можна замінити Філадельфію в будь-якій страві, то, наприклад, використовувати американський аналог у тірамісу не варто. Щоб не втратити легку кислинку, яким характеризується сир Philadelphia, можна в готову страву додати трохи лимонного соку або йогурту.

Творог: чи можна використовувати цей сир?

Творог — повноцінний свіжий сир, який не обробляють для подальшої витримки. Цей сирний делікатес менш жирний, ніж вершковий сир. Тому для повноцінної заміни в десертах рекомендують використовувати сир разом з жирними вершками. Щоб приготувати ароматний соус або гарячу закуску, ніжну сирну масу можна трохи підсмажити й перетворити в пюре.

Отже, творог — відмінна альтернатива класичної Філадельфії. Він на 70% складається з білка, а 50 грамів цього продукту містять приблизно 12% добової норми кальцію. Що не менш важливо, цей сирний делікатес корисний для людей з діабетом.

Рікотта: відмінний варіант для ресторанних десертів

Знамениту французьку Рікотту вважають ідеальним сиром для десертів. Рікотта має більш розсипчасту текстуру, ніж Філадельфія, тому її можна змішувати з нежирним йогуртом. Для приготування кондитерської глазурі Рікотту в рівних пропорціях комбінують з вершками.

Відмінною заміною класичного сиру Philadelphia стануть й інші сирні делікатеси та молочні продукти, включаючи:

  • Тофу (вегетаріанський варіант);
  • Жерве (французький вершковий сир);
  • Сметану;
  • Кефір;
  • Мигдальний вершковий сир.

Отже, аналогів знаменитої Філадельфії знайдеться чимало! Варто тільки спробувати різні комбінації й знайти свою ідеальну текстуру, а потім купити сир з доставкою по Києву!

keyboard_arrow_up