Як приготувати шашлик: топ-5 рецептів маринаду

Як приготувати шашлик: топ-5 рецептів маринаду
  • Наближається час пікніків та смачного барбекю.

  • Головне питання - як смачно та корисно приготувати м’ясо.

  • Хмельницький шеф-кухар поділився секретами своїх  рецептів.

Не секрет, що смачно приготувати м’ясо на відкритому вогні - це справжнє мистецтво. Найчастіше за таку відповідальну справу беруться чоловіки. В кожного є свої секрети та фішки. Проте, мабуть, всі погодяться, що основою смачного шашлика завжди є вдалий маринад. Пропонуємо вам кілька оригінальних рецептів від хмельницького шеф-кухаря Олександра Огородника з ресторану "Dioscuri", що на Проскурівській, 71.

Класичний шашлик із свинини

Кращий маринад - це сік цибулі. В ньому м’ясо вийде смачне і соковите. Цибулю наріжте кільцями та посипте сіллю. Заправте все спеціями. Ідеальні для шашлику - грузинські прянощі: хмелі-сунелі та уцхо-сунелі. Крім них додайте червоний перець. Заправте все лимонним фрешем та  ретельно розімніть руками до виділення соку. Добре розім'яту цибулю змішайте з м'ясом і ще раз ретельно перемішайте. Далі додайте зелень петрушку або кінзу та розімніть все разом. Час маринування - 8-12 годин.

Шашлик із телятини

Телятину готуйте на мінеральній воді, від неї м’ясо не буде жорстке та сухе. До мінералки додайте сіль і спеції. Обирайте їх за смаком, що більше полюбляєте. Це може бути чорний мелений перець, гірчиця та паприка. Заправте все соєвим соусом. Він додасть смаку і розм’якчить м’ясо. Далі вичавіть столову ложку лимонного соку і додайте до маринаду. Поріжте кільцями цибулину і зелень, змішайте з маринадом та додайте до м’яса. Все ретельно перемішайте і залиште на ніч. Час маринування - не менше 24 годин.

Відео дня

Шашлик на вині для яловичини

Маринад на основі вина найкраще підходить до яловичини. Потрібно змішати сухе вино з лимонним соком. Пропорції відповідно до кількості м’яса. З розрахунком,  склянка вина плюс столова ложка лимонного соку на кілограм. До маринаду додайте чорний мелений перець, гвоздику, лавровий лист і розмарин. Доведіть маринад до кипіння і остудіть. Це потрібно для того, щоб з нього вийшов алкоголь. Далі додайте нарізану кільцями цибулю, не більше однієї головки і змішайте все з м’ясом. Час маринування - 10-12 годин.

Шашлик з курятини “дитячий”

Цей шашлик підійде для дітей. Він дієтичний. Для нього потрібно взяти філе курки і звільнити його від хрящів. Для маринаду візьміть столову ложку соєвого соусу. Додайте до нього куркуми, вона зафарбує м’ясо і шашлик матиме привабливий вигляд і цікавий смак. Спецій для такого шашлику треба мінімум. Додайте лише сіль та трішки базиліку. Також замість філе курки можна взяти стегно або гомілку курки, тоді шашлик вийде соковитішим.  Час маринування 6-12 годин.

Шашлик "на швидку руку" на мінералці

Якщо у вас обмаль часу і м’ясо має бути готове за кілька годин - маринуйте його в мінералці. До склянки мінеральної води додайте столову ложку лимонного соку, столову ложку рослинної олії та столову ложку яблучного оцту. Не забудьте про  сіль та спеції: мелений червоний і чорний перець та сухий орегано. Поріжте цибулю та залийте все підготовленим соусом, змішайте та додайте м’ясо. Для гостроти смаку можна додати перець чилі. Час маринування 2 години.

Як обрати м’ясо

Для того, щоб приготувати смачний шашлик, потрібно правильно вибрати м’ясо. Олександр радить для шашлику із свинини брати м’ясо із шийного відділу.

  • Потрібно дивитися, щоб шия не була дуже жирна і зовсім без жиру теж не можна, бо наш шашлик вийде сухий, а нам потрібен смачний.  Прожилки жиру додадуть йому соковитості.

Для шашлику з курятини беріть четвертину або гомілку. При неправильному приготуванні філе вийде сухим. Для шашлику із телятини також варто взяти ошийок - це найм’якша частина, з нього шашлик вийде соковитий. При виборі м’яса для шашлику із яловичини потрібно звернути увагу на колір м’яса. Він має бути рожевий або світло-червоний.

Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті та у Facebook, Telegram,  Instagram та YouTube.


 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up