Як вибрати кухонний ніж: головні поради (новини компаній)

Як вибрати кухонний ніж: головні поради (новини компаній)

Ніж — один із найголовніших предметів на кожній кухні, тому не дивно, що сьогодні можна знайти велику кількість його різновидів для окремих продуктів та страв. Кожен із них має свої особливості, переваги та недоліки, які варто врахувати перед придбанням.

Які бувають види кухонних ножів, чим вони відрізняються і який варто купити ніж в Україні — розповідаємо в цьому матеріалі.

Які є види кухонних ножів?

Кухонні ножі бувають різних видів, залежно від їх будови, леза, матеріалу та інших особливостей. Розглянемо найпопулярніші варіанти, які повинні бути на кожній кухні.

Ніж шеф-кухаря

Ніж шеф-кухаря — це універсальний ніж, який підходить для нарізки практично будь-яких продуктів: м’яса, риби, овочів тощо. Він має пряму ручку та лезо із загостреним кінчиком довжиною 15-25 см, завдяки чому його зручно тримати в руці та використовувати. Проте для деяких потреб, наприклад, нарізки хліба та чищення овочів, він все-таки не підходить.

Хлібний ніж

Ніж для хліба має тонке лезо довжиною 25-30 см із зубцями, завдяки яким він дозволяє без зайвих зусиль розрізати скоринку хліба, торт, бісквіт та іншу випічку. Окрім цього, його можна використовувати для нарізки кабачків, гарбузів та інших твердих плодів.

Ніж для чищення овочів та фруктів

Такі ножі мають коротку ручку та лезо від 7 до 10 см із загостреним кінцем. Ними зручно чистити овочі та фрукти, а також вирізати зайві непотрібні шматки. Також окремо є моделі овочечистки, які можуть мати пряме двостороннє лезо або вертикальне лезо, закріплене до двох кінців ручки. Цими ножами зручніше чистити продукти, проте для інших завдань вони, на жаль, не підходять.

Що важливо врахувати при виборі ножа?

Визначившись із типом кухонного ножа, потрібно також врахувати ще декілька факторів перед покупкою. А саме:

Знайти різні види ножів та детально ознайомитися з їх характеристиками можна в інтернет-магазині ONE-CLICK. З якісним правильно підібраним кухонним ножем приготування страв буде безпечним та приємним.

keyboard_arrow_up