Біг до Європи. У Хмельницькому пройшов чемпіонат з кросу

Біг до Європи. У Хмельницькому пройшов чемпіонат з кросу

Сотня спортсменів зі всієї області бігали лісовими стежками. Кращі поїдуть на чемпіонат України, де виборюватимуть путівки на євротурнір. За перемогу боролися як діти, так і ті, кому вже за 50.

Лісогринівецький ліс – куточок дивовижної природи на окраїні Хмельницького. Сюди полюбляють прийти прогулятися чи посидіти за відпочинком з друзями. Сьогодні, 11 жовтня, цей оазис природного затишку перетворився на місце старту до Європи. 101 легкоатлет зі всієї області приїхав до Хмельницького аби поборотися за місце серед когорти кращих. Та не усі райони Хмельниччини змогли представити себе на чемпіонаті з кросу.

 - На старт вийшли представники шести міст і чотирьох районів. Всього десять команд. Уже років двадцять на традиційний чемпіонат не приїжджають усі райони. Якби це сталося, то це було б казкою для нас. Але поки маємо те, що маємо, - говорить «ВСІМ» голова Федерації легкої атлетики Хмельниччини Анатолій Мельник.

Всього до Хмельницького приїхав 101 спортсмен. Вони були розподілені на чотири вікових категорії. Згідно результатів, які показали легкоатлети, буде сформовано збірну команду області, яка поїде до Білої Церкви. Там з 22 по 24 жовтня проходитиме чемпіонат України.

Відео дня

 - Наша область на таких змаганнях постійно веде боротьбу за призову трійку. На весняному чемпіонаті цього року ми були першими у загальнокомандному заліку. Тому не даремно надіємося, що наші лідери зможуть показати себе з кращої сторони і на майбутніх стартах. Вони мають непогані шанси потрапити до збірної України, яка поїде на чемпіонат Європи, - розповідає «ВСІМ» тренер з легкої атлетики хмельничанин Олександр Рибак.

На сьогоднішній чемпіонат всі лідери не приїхали. Найкращі вже готуються до змагань у Білій Церкві. Але й без них забіги видалися досить цікавими і сповненими боротьби до останніх метрів. Серед молодих і голодних до перемог атлетів змагалися й досвідчені спортсмени.

 - Легкою атлетикою займаюся з малечку. Зараз мені 55. Вирішив ще раз перевірити себе й сьогодні. Вже не можу розраховувати на результати, які демонстрував у 80-их роках. Тоді ставав призером союзних змагань. Зараз виступаю серед ветеранів, - каже «ВСІМ» тренер кам’янецького ДЮСШ №1 Михайло Моспан.

Уже не молодий чоловік своїм прикладом надихає інших. Молодь із захопленням дивиться на спортсмена, який для багатьох годиться в у батьки. Після фінішу чимало хлопців та дівчат підбігли до нього і жваво почали розпитувати про результат і самопочуття. Михайло Моспан, який тільки пробіг 5 кілометрів, спокійно відповідав на усі питання.

У загальнокомандному заліку серед міст першими стали хмельничани. Друге місце за атлетами з Кам’янця-Подільського. Трійку призерів замкнули любителі кросу із Нетішина.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Катерина

    ото вже бігуни! і такий холод не страшний!

    Корній Реаліст reply Катерина

    а ти прийди і побіжи 5 кілометрів. Тоді й загрієшся:)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up