Чому на матчі “Поділля” не пускають глядачів?

Чому на матчі “Поділля” не пускають глядачів?
  • Матчі проходять без глядачів.
  • Чому і хто так вирішив?

Хмельницьке “Поділля” після паузи повернулося до виступів у чемпіонаті України з футболу. Команда вже провела 8 матчів у поточному сезоні (7 у чемпіонаті та 1 в кубку). Із низ 4 були домашніми. Але вболівальників на стадіон не пускають.

Попри те, що матчі без глядачів у чемпіонаті України проходять вже другий сезон, часто хмельницькі вболівальники запитують: “чому?”, "можна глядачам?" або “чи пустять на цей матч?”. Пояснюємо причину і те, хто так вирішив.

Скрин із сторінки "Поділля" у Фейсбук

Після повномасштабного вторгення росіян в Україні все ж вирішили відновити чемпіонат. Але за умови, що матчі будуть відбуватися без глядачів в цілях безпеки. Навіть за умови, що арена має укриття, розраховане й на певну кількість вболівальників. Або ж таке розташоване недалеко від стадіону.

Відео дня

Відповідне рішення було прийнято міністерством молоді та спорту України. Після першого воєнного сезону постало питання допуску вболівальників на матчі. Українська асоціація футболу, Українська Прем’єр-ліга та Професійна футбольна ліга звернулися в міністерство. Просили дозволити приймати рішення про допуск глядачів на місцях. Тобто міськими чи обласними військовими адміністраціями.

Проте в міністерстві вирішили нічого не змінювати у правилах проведення змагань. Тому матчі надалі проводяться без глядачів. 

“Матчі проводяться без глядачів. Дозволена участь обмеженої кількості акредитованих осіб — футболісти, тренери, арбітри, персонал, офіційні особи матчу, представники акредитованих медіа, медична служба, ДСНС, Нацполіція”, -  ще у червні 2022 року повідомляв міністр Вадим Гутцайт

При цьому в мінмолодьспорту наголосили, що будуть більш жорстко слідкувати за дотриманням регламенту. За його порушення, а саме допуск глядачів, передбачений штраф. Як зазначено на вході на стадіон “Поділля” (біля старих кас), він становить 100 тисяч гривень.

Такі штрафи вже платили українські клуби. До прикладу, рівненський “Верес” покарали за два матчі з глядачами на загальну суму в 200 тисяч гривень.

Додамо, що питання з можливості допуску глядачів продовжує розглядатися. Зацікавлені в цьому клуби звертаються з відповідними листами в міністерство та до організаторів змагань. 

Тому матчі “Поділля” можна дивитися у прямій трансляції на каналі ПФЛ в YouTube. Наступний відбудеться 15 вересня проти лідера чемпіонату львівських “Карпат”. Для хмельничан він буде виїзним.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Олекса Шумейко

    Сьогоднішній футбол це купі-продай і нічого спільного з спортом не має.
  • Сергій Кузьміч

    Футбол для глядачів а так він кому потрібен
  • Ігнат Лісовий

    Нащо той футбол вообше нужен

keyboard_arrow_up