Драми при пустих трибунах: як у Хмельницькому визначали футзальних чемпіонів

Драми при пустих трибунах: як у Хмельницькому визначали футзальних чемпіонів
Гравці дякували вболівальникам на камеру. Сотні людей переглядали фінал онлайн. Фото Олександра Тарана, прес-аташе АМФФХО.
  • Найсильнішою командою Преміум-ліги вперше стали “Хмельницькі делікатеси”.
  • Визначилися також чемпіони та призери в інших дивізіонах.
  • Матчі відбувалися з великою кількістю обмежень.

Середина березня - в цей час у Хмельницькому звикли дізнаватися ім’я найсильнішої футзальної команди міста та визначати кращих у всіх дивізіонах Преміум-ліги. Так було у попередні шість років. Цьогоріч, або дограти сезон, командам до карантину не вистачило всього одного тижня. Тому вони разом із своїми вболівальниками понад два місяці очікували на повернення футзалу.

Змогли відновити футзальну Преміум-лігу лише 30-31 травня. В ці дні в спорткомплексі ГУНП, що на Зарічанській, знову вирували баталії. І все це в умовах жорсткого дотримання карантинних правил.

Потрапити до спорткомплексу могли лише гравці та представники команд, які були внесені у заявку на сезон. Були в залі й ті, хто забезпечував організацію матчів - менеджери, медики, відеооператори та арбітри. Усім, хто заходив, на вході вимірювали температуру. Якщо вона 37 і вище - в зал не пускали.

Відео дня

Вболівальники в зал потрапити не могли. Тому трибуни були незвично пусті. Єдина можливість подивитися - трансляція в YouTube.

Стартувало відновлення із матчу між “Beerloga” та “Фемідою”, які між собою вирішували, кому дістанеться третє місце у дивізіоні 1. Під час короткої розминки гравці порушили тишу, яка трималась до цього. А потім почули сирену і за ним свисток арбітра - звуки, які востаннє лунали тут на початку березня.

Світлина від Асоціація футзалу Хмельницької області.

Традиційних рукостискань між командами не було. Вони виходили й гучно вітали одна одну. Хтось звичним “Команді суперника привіт”, а хтось кричав “Слава Україні”. Після цього знову була тиша. Перед кожним матчем вшановували пам’ять Олександра Крутякова.

А далі був футзал. У першому і наступних матчах відчувалося, що гравці дещо втратили ігровий тонус. Особливо на старті матчу. Далі технічних помилок в простих ситуаціях було значно менше в футзал все більше нагадував до карантинний рівень. 

Якщо з ігровою формою гравців не завжди було все в порядку, то рівень драйву та емоцій нікуди не дівся. Можна сказати, що після такої паузи він став ще вищим. В кожній парі команд була своя драма. 

Світлина від Асоціація футзалу Хмельницької області.“Beerloga” вперше в своїй історії потрапила до четвірки сильніших і хотіла завершити сезон із медалями. Та “Феміда”, яка в останні роки звикла приміряти нагороди різного гатунку, все ж стала сильнішою і здобула “бронзу” у дивізіоні 1.

Світлина від Асоціація футзалу Хмельницької області.

Назавжди цей сезон запам’ятається “Хмельницьким делікатесам” та їх вболівальникам. Команда вперше стала найкращою командою футзальної Преміум-ліги. До того ж золоті медалі покладуть до кубку, який був виграний раніше у драматичному фіналі.

Світлина від Асоціація футзалу Хмельницької області.

У дивізіоні 2 в фіналі зустрілися “Ракета” і “ДБК”. Ці команди в регулярному чемпіонаті зіграли 2:2. І у фінальній серії усі три матчі завершувалися внічию. Тому долю чемпіонства у дивізіоні визначили три серії пенальті. Сильнішою двічі виявилась “Ракета”.

Світлина від Асоціація футзалу Хмельницької області.

Найменше інтриги було у фінальній серії дивізіону 3. Чи не головна причина цього велика кількість дискваліфікованих гравців у команді “ЖЖУК-Залів”. Цим сповна скористався “ЗА-ЗУЛ” із Красилівського району і здобув перше місце.

Світлина від Асоціація футзалу Хмельницької області.

На максимальні три матчі розтягнулася і серія у дивізіоні 4. Тут “МобіФренд” дав гідний бій “ДЮСШ №1-Україна-Chado”. Але сил на останню гру більше було саме у гравців із спортшколи.

Світлина від Асоціація футзалу Хмельницької області.

Не вистачило сил і “Ветерану”, який у фіналі дивізіону 5 двічі поступився більш молодим гравцям із кам`янець-подільського “АВТО STREET”.

Світлина від Асоціація футзалу Хмельницької області.

Також визначився переможець у кубку дивізіону 5. Ним став “WOODMALL”, який у фіналі був сильнішим за “Транс-Авто”.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up