Наступний сезон Екстра-ліги “Сокіл” гратиме за новим форматом

Наступний сезон Екстра-ліги “Сокіл” гратиме за новим форматом
Фото СК "Сокіл".
  • Відбулася зустріч керівників футзальних клубів.
  • Вони вирішили змінити систему розіграшу чемпіонату та кубку.

У наступному сезоні хмельницький “Сокіл” точно зіграє більше матчів. Лише в регулярному чемпіонаті планується 27 матчів за умови, що в чемпіонаті гратиме 10 команд. Для порівняння, у минулому сезоні було 18 поєдинків при такій же кількості учасників. 

Збільшення ігор стало можливим завдяки зміні формату змагань, який затвердили сьогодні, 9 червня, на зустрічі керівників клубів.. У наступному сезоні регулярний чемпіонат триватиме не 2, а 3 кола. У перших двох команди зіграють за традиційною схемою вдома/на виїзді. Хто буде господарем в третьому колі, визначать за допомогою жеребкування.

Відповідно й збільшиться кількість домашніх матчів для хмельничан. Таких буде 13 або ж 14, замість 9, як було у минулому сезоні.

Відео дня

Кількість ігор може збільшитися. Але лише для тих, хто вийде у вісімку кращих і змагатиметься за нагороди у плей-офф. Його система теж дещо зміниться. В 1/4 фіналу гратимуть не до трьох перемог, як раніше, а до двох. Перший матч серії відбудеться на майданчику команди, яка в регулярці посяде нижче місце, а друга, і за необхідності третя, на полі того, хто буде вище в турнірній таблиці.

Зазнала змін й система розіграшу кубку. Зокрема вирішальних стадій. Володаря трофею визначать у “Фіналі восьми”. Це дозволить скоротити тривалість сезону на три тижні. 

Більше ігор зумовить те, що сезон буде довшим. Він розпочнеться 21 серпня матчем між “Ураганом” та “Продексімом”, які посперечаються за суперкубок. 28 серпня - базовий день для першого туру. Завершення - середина червня 2022 року. Жеребкування календаря має відбутися в другій половині липня цього року. До того часу Асоціація футзалу України має отримати підтвердження участі від учасників. Про це повідомляє сайт СК “Сокіл”.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up