Перший новачок «Поділля»: казах, який змінив 16 клубів

Перший новачок «Поділля»: казах, який змінив 16 клубів
Фото ФК Поділля. Колаж vsim.ua
  • Хмельничани підписали захисника Кирила Пасічника.
  • Він народився в росії, пройшов школу «Дніпра» та грав за молодіжну збірну Казахстану.

Хмельницьке «Поділля» в оновленому складі готується до весняної частини сезону. Команду вже покинуло шість гравців із тих, які грали раніше. 

  • Євген Задоя - 15 матчів, 3 голи
  • Валерій Болденков - 9 матчів, 1 гол
  • Максим Войтіховський - 14 матчів, 2 голи
  • Ілля Коваленко - 12 матчів
  • Євген Биков - 3 матчі
  • Станіслав Василенко - 18 матчів, 3 голи

Натомість поки офіційно команду поповнив лише один гравець - Кирило Пасічник. Це 30-річний захисник. Попереднім його клубом була чернівецька «Буковина». Там він провів шість місяців. Затримуватися на довго в одній команді не притаманне для цього гравця.

Народився Кирило Пасічник в Тутаєві Ярославської області росії. Але громадянином країни 404 він не є. Згідно із даними на сайті ПФЛ, він має український паспорт. Водночас на порталі transfermarkt його національність - казах. Саме за Казахстан він витупав на рівні молодіжних збірних й провів 15 матчів та відзначився двома голами.

Відео дня

Він є вихованцем «Дніпра», в системі якого був 7 років (2005-2012). Далі протягом шести років Пасічник грав за клуби із Казахстану та Узбекистану: «Астана, «Атирау, «Окжетпес, «Байтерек», «Кизил-Жар», «Бухара», «Шахтар» (Караганда), «Киран».

До України гравець повернувся 2019 року, коли перейшов до «Ужгорода». Потім були «Скорук», «Нові Санжари», «Полтава» й «Буковина». У жодному з клубів футболіст не затримувався довше, ніж на один сезон.

У «Поділлі» Пасічник грає на позиції центрального захисника у парі з Веремієнком. Ріст новачка хмельничан - 197 сантиметрів. Підключається до атаки при стандартах. Саме після розіграшу кутового він забив свій єдиний гол в поточному сезоні за «Буковину» в програному матчі проти «Прикарпаття» (1:2).

У більшості контрольних матчі у 2024 році Пасічник виходив у основі. Його поява має посприяти поверненню на більш звичну позицію в центрі поля Цибульнику. Саме він у перші частині сезону грав у парі з Веремієнком.

Ще одним новачком хмельничан може стати гравець групи атаки Віталій Гемега. Він є вихованцем київського «Динамо». А останнім клубом була вінницька «Нива». Також на перегляді в основній команді є ряд молодих гравців із Хмельницького.

Перший офіційний матч «Поділля» буде виїзним проти «Чернігів-ШВСМ». Матч запланований на 23 березня.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up