Скандал, масові сутички і гол на 90+6: головне про матч "Поділля" - "Олімпік" (ВІДЕО)

Скандал, масові сутички  і гол на 90+6: головне про матч "Поділля" - "Олімпік" (ВІДЕО)
  • Арбітри покидали стадіон в супроводі поліції.
  • Такою була їх дорога до залізничного вокзалу після матчу в Хмельницькому.
  • Чому так сталося і чому про цю гру більше говоритимуть не про футбол, а про закулісся?

Пам'ятаєте, як після гри "Поділля" - "Кристал" розгорівся скандал через поведінку головного тренера херсонців? Так сьогодні, 1 жовтня, на стадіоні "Поділля" у Хмельницькому було ще спекотніше.

У той вересневий день 2016 року все завершилося сльозогінним  газом та роботою поліції. І тоді теж була зафіксована нічия. Як і сьогодні. Але тоді "Поділля" тільки починало свій шлях до першої ліги, в якій грає сьогодні. Розповідаємо головні моменти скандального матчу.

Дуже коротко про саму гру. "Поділля" та "Олімпік" створили чимало нагод для того, щоб забити гол. Але жодній з команд це довго не вдавалося. Все йшло до цілком закономірних 0:0 та п'ятого матчу хмельничан без поразок. Але настала 6 із 5 компенсованих арбітром хвилин основного часу. Тоді в останній атаці гри забив Литовченко. Він перед цим появився на заміну і головою переправив м'яч у верхній кут воріт після навісу - 0:1.

Відео дня

На перший погляд - звичайна драматична і прикра поразка господарів, які не втримали нічию. Але іншої думки були вболівальники і гравці "Поділля". Ще під час матчу вони часто не погоджувалися з рішеннями арбітра. Одні своїми нецензурними вигуками з трибун, інші постійними апеляціями.

Все це вилилося у масові сутички. Як тільки "Олімпік" відсвяткував і хмельничани розвели з центру поля, пролунав фінальний свисток Ігоря Бича з Києва (саме в столиці базується формально донецький "Олімпік"). Й після сигналу арбітра почалися конфронтації за участю команд та й самого рефері.

Висловлювання невдоволення переросло в штовханину та бійку. Все це із перервами відбулося на полі й продовжилося у підтрибунному приміщенні. Навіть по відео важко розібратися хто ж все почав і хто кого бив. Найбільше, за спостереженнями журналіста ВСІМ, дісталося півзахиснику "Поділля" Дмитру Пріхні. Після того, як його хтось вдарив, партнери довго і всіма можливими способами стримували гравця від дій у відповідь. Але їм це вдалося.

Ще довго у підтрибунному приміщені було гаряче. Але все обмежувалося вже не фізичною силою, а словами. В тому числі й від вболівальників, які за воротами продовжували вигукувати різні фрази із нецензурними словами. В основному на адресу арбітра.

У післяматчевому коментарі автор єдиного голу в матчі озвучив свою версію подій. За словами Литовченка, гравці "Поділля" накинулися на арбітра, а футболісти "Олімпіка" почали того захищати. Звідти, нібито, й почалися сутички.

Головний арбітр матчу в підтрибунному приміщенні озвучив, що вилучення точно отримають капітан Іван Білий та голкіпер Владислав Рибак. Обидва - "Олімпік". За конфронтацію серед "подолян" покарання отримав лише Дмитро Пріхна - жовтка картка. З усіма іншими, ймовірніше всього, буде розбиратися контрольно-дисциплінарний комітет.

У підсумку "Поділля" вперше в цьому сезоні програло вдома, перервало серію із 4 матчів без поразок й опустилося на 10 місце в поточній турнірній таблиці. "Олімпік" піднявся на 7 сходинку. Наступний матч хмельничани знову проведуть вдома. 7 жовтня вони прийматимуть "Альянс" із Липової Долини. Він поки йде на 3 місці.

Огляд матчу від Футбол 1,2,3

Про скандал у матчі проти "Кристалу"

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Олександр Курган

    Грати треба, і грати у футбол

    ЧитачЧитачів reply Олександр Курган

    І вміти програвати а не кіпішувати.
  • Сергій Процків

    Суддя зіпсував св'ято.Футбол це дійсно свято для палких болільників.
  • ЧитачЧитачів

    Дискваліфікувати "Поділля" пожиттєво.
  • Михаил Яковлев

    Ще мало ковідніх? Давай ще якусь...уєту проведіть..

keyboard_arrow_up