Скороходи із Хмельниччини успішно виступили на зимовому чемпіонаті

Скороходи із Хмельниччини успішно виступили на зимовому чемпіонаті
Тут і далі фото Хмельницької ОВА

У змаганнях взяли понад 100 найсильніших скороходів з 11 областей країни.

Нещодавно у місті Луцьку відбувся зимовий чемпіонат України зі спортивної ходьби серед дорослих, молоді, юніорів та юнаків. На змаганнях визначався склад збірної на найближчі міжнародні змагання поточного року. У них взяли участь понад 100 найсильніших скороходів з 11 областей країни. Відзначились і хмельницькі спортсмени. Про це розповіли в обласній військовій адміністрації

Представники Хмельниччини виявилися доволі конкурентними у боротьбі за нагороди. Лише дві секунди відділили 14-річного Віталія Тарасюка від здобуття звання чемпіона у юнацькій віковій групі U16. Він подолав 3 кілометри за 13 хв 33 сек, пропустивши вперед більш досвідченого і старшого за віком Іллю Шпонарського з Житомирщини. Хмельничанин cтав срібним медалістом.

Нагороду такого ж гатунку серед юніорів U20 отримав лідер нашої команди 17-річний Роман Горбачов на дистанції 10 км (46 хв 37 сек).

Відео дня

Бронзова медаль дісталася 16-річній Владиславі Бадлюк. Після фінішу на 5 км (28 хв 14 сек) серед дівчат U18, а четвертою тут стала 17-річна Юлія Мельник (28 хв 14 сек). Усі вони тренуються в Старокостянтинівській ДЮСШ під наглядом Олександра Вербицького та Володимира Гоняка.

15-річна славутчанка Катерина Черняк, якою опікується тренер Тетяна Черняк, також виборола бронзу на дистанції 2 км (10 хв 00 сек) серед дівчат U16. Одразу за нею – четвертою, фінішувала 13-річна хмельничанка Дар’я Боднар (10 хв 10 сек). Її тренери – Олена Лещенко та Світлана Лазоренко з ДЮСШ №1.

Ще одна вихованка вказаних тренерів – 18-річна Дар’я Лещенко в змаганнях юніорок U20 зайняла 6 місце на дистанції 10 км (55 хв 11 сек). Команда Хмельниччини, в складі якої немає спортсменів молодіжної та дорослої вікових груп, посіла підсумкове 5 місце.

Золото на дистанції 20 км, де брали участь учасники чемпіонатів Європи, світу та Олімпійських ігор, першість у жінок виборола вихованка Ярмолинецької ДЮСШ, заслужений майстер спорту Людмила Оляновська (1 год 30 хв 07 сек), а колишній хмельничанин, майстер спорту міжнародного класу Едуард Забуженко фінішував 5-м (1 год 27 хв 54 сек) серед чоловіків.

Даний старт був відбірковим, адже за його підсумками спортсмени, що посіли 1-2 місця у юнацьких та юніорських вікових категоріях, поїдуть на чемпіонат Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій зі спортивної ходьби, який відбудеться 9 квітня у місті Анталія (Туреччина).

А призери (1-3 місця) в категорії дорослі на дистанціях 20 та 35 км братимуть участь у командному чемпіонаті Європи зі спортивної ходьби, який відбудеться в чеському місті Подєбради. Разом з дорослими участь у цих змаганнях візьмуть і юніори, які фінішували 1-2 на дистанції 10 км.

Читайте також: На Хмельницькій АЕС проведуть благодійний напівмарафон «Half Marathon ENERGY». Як зареєструватися

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up