“Сокіл” у фіналі “Lviv Open Cup”: два голи воротаря і три незабиті пенальті

“Сокіл” у фіналі “Lviv Open Cup”: два голи воротаря і три незабиті пенальті
Фото із сайту СК "Сокіл".
  • Хмельницький футзальний клуб став призером престижного турніру.
  • Фінал проти львівської “Енергії” видався драматичним.
  • Доля переможця вирішувалася в серії післяматчевих пенальті.

У Львові сьогодні, 16 серпня, завершився 12-й за ліком футзальний турнір “Lviv Open Cup”. Хмельниччину там представляли дві команди: “Сокіл” та “Славута”. Останні провели турнір не надто вдало - шосте місце. Але молода команда набралася цінного досвіду перед стартом в другому для себе сезоні у першій лізі.

Хмельницький “Сокіл” після двох перемог в групі вийшов до фіналу турніру. Там його суперником стала львівська “Енергія”. Вирішальний матч став окрасою змагань. “Енергія” тривалий час вела в рахунку після голу Тараса Кузя у першому таймі. За 4 хвилини до фінального свистка Мар’ян Пелех подвоїв перевагу львів’ян.

Здавалося б, що долю переможця вирішено. Але “Сокіл” вчергове доказав, що в футзалі це не є перевагою і зумів відігратися. Після другого пропущеного голу хмельничани перейшли на гру із п’ятим польовим, роль якого виконував воротар Сергій Шевченко. Він швидко зумів скоротити відставання в рахунку до мінімуму, замкнувши класну передачу від Констянтина Абзалова. А за 25 секунд до завершення основного часу воротар забив знову. Цього разу йому асистував Артур Подлюк.

Відео дня

2:2 - доля переможця турніру вирішувалася у серії післяматчевих пенальті. Вона розпочалася із сейву Шевченка. Далі “енергетики” були точними. А от серед хмельничан забити вдалося лише Подлюку. Первеєв, Бабак і Хамдамов свої удари не реалізували. 3:1 в серії на користь “Енергії”.

“Сокіл” став срібним призером, не програвши в основний час жодного матчу - дві перемоги та нічия. Тому для наймолодшої команди Екстра-ліги такий результат сміливо можна назвати успішним. Також організатори відзначили Сергія Шевченка, як кращого воротаря турніру. 

Нагадаємо, сезон в Екстра-лізі для “Сокола” стартує виїзним матчем проти віце-чемпіона України херсонського “Продексіма” (28 серпня). Перший домашній матч відбудеться 4 серпня. Суперник - чемпіон України франківський “Ураган”.

Статистичні дані фіналу:

«Енергія» (Львів) – «Сокіл» (Хмельницький) – 2:2 (пенальті 3:1)

«Енергія»: Ярослав Морикишка – Мар’ян Пелех, Тарас Кузь, Юрій Когут, Андрій Цілик – Володимир Буньо, Владислав Константінов, Олег Легендзевич, Віталій Ковальчук, Олег Гасюк, Андрій Ременець, Ярослав Квасній, Андрій Тєряєв – Юрій Яремчук

«Сокіл»: Богдан Бабенко (Сергій Шевченко, 36) – Андрій Хамдамов, Артур Подлюк, Кирило-Ілля Бабак, Костянтин Абзалов – Микола Сохорук, Владислав Первєєв, Богдан Токар, Олег Гуцуляк – Вадим Данилюк, Олексій Боднар, Максим Стрельцов, Єгор Донець, Олександр Орган, Роман Татумірак – Олег Чайка

Голи: Тарас Кузь, 9, Мар’ян Пелех, 36 – Сергій Шевченко, 37,40

Попередження: Мар’ян Пелех, 32, Ярослав Морикишка, 40 – Костянтин Абзалов, 40

Пенальті реалізували: Олег Гасюк, Андрій Цілик, Олег Легендзевич – Артур Подлюк

Пенальті не реалізували: Тарас Кузь (воротар) – Владислав Первєєв (воротар), Кирило-Ілля Бабак (мимо), Андрій Хамдамов (воротар)

Результати решти матчів заключного ігрового дня:

За 5 місце
«Славута» (Славута) – «Кардинал-Рівнестандарт» (Рівне) – 0:3

За 3 місце
«Галицька здоба» (Львів) – «In.IT» (Львів) – 10:4

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up