Як билися прикордонники. У Хмельницькому стартував чемпіонат з рукопашного бою

Як билися прикордонники. У Хмельницькому стартував чемпіонат з рукопашного бою
  • На території Національної академії ДПСУ  розпочався турнір чемпіонату Державної прикордонної служби України з рукопашного бою.
  • До Хмельницького приїхали позмагатися 24 команди з різних областей України.
  • Журналісти vsim.ua поспілкувалися з безпосередніми учасниками турніру. Дізналися їх настрої та сподівання.

13 березня в приміщенні спорткомплексу Національної академії ДПСУ стартував черговий турнір чемпіонату Державної прикордонної служби України з рукопашного бою. На змагання зʾїхалися прикордонники з усієї України. 24 команди та понад 100 учасників протягом двох днів виборюватимуть звання чемпіона у різних вагових категоріях від 60 до 90 кілогпамів.  

Подібний чемпіонат проходить щорічно, проте сьогодні, у змаганнях бере участь більша кількість спортсменів. Та й результативність значно більша, зросла кількість гідних суперників. Покращився рівень підготовки, про що свідчить присвоєння звання «Заслуженого тренера України з універсального бою» підполковнику Андрію Неділько.

Перед початком змагань журналістам vsim.ua вдалося поспілкуватися зі збірною командою академії. Юнаки по черзі розповіли, яке значення в їх житті відводиться спорту та якими якостями має володіти прикордонник.

Відео дня

C:\Users\Користувач\Desktop\DSCN7629.JPG

- Після закінчення академії ми всі потрапимо на державний кордон, і, як офіцери маємо володіти технікою рукопашного бою. Змагання загартовують та виховують бойовий дух, - каже старший сержант Євгеній Хотій.

Наймолодшим «Майстром спорту України з універсального бою» став курсант I курсу Національної академії ДПСУ Станіслав Сергійчук.

C:\Users\Користувач\Desktop\IMG_20180313_134035.jpg

Станіславу Сергійчуку лише 17 років, а за плечима юнак уже має чималий список регалій: «Майстер спорту із бойового самбо», «Кандидат у майстри спорту з дзюдо», а з сьогоднішнього дня ще й «Майстер спорту з універсального бою». Бойовими мистецтвами хлопець займається з 5 років.

До лав академії мріяв потрапити ще з дитинства. Станіслав має цілу династію військових. Тому з вибором майбутньої професії не вагався ні хвилини.

- У мене батько – військовий, дядько – військовий, брат – військовий. Це наша сімейна традиція. Крім цього у військовій службі я бачу перспективу, сподіваюсь й надалі по службі все буде добре.

Спортивною підготовкою в академії курсант задоволений. Говорить, що має гарних тренерів та колег «по цеху», які відповідально ставляться до тренувань і мотивовані на перемогу.

- Напрямок підготовки з рукопашного бою дуже розвинений, про це свідчить те, що сьогодні всі наші хлопці вийшли до фіналу. Я вважаю, що завтра перше місце буде точно наше.

Впевнений у перемозі і Андрій Кузьма, який сьогодні отримав «Майстра спорту України міжнародного класу з комбат Дзю-Дзюцу».

C:\Users\Користувач\Desktop\IMG_20180313_134617.jpg

Андрій Кузьма - курсант IV курсу, факультету ОЗДК.  Неодноразово був на кордоні, тому точно знає, що бойові навички знадобляться в подальшій службі. Рукопашним боєм займається з першого курсу навчання в академії.

-  За чотири роки я досяг таких вершин, як: «Майстер спорту з бойового самбо», «Майстер спорту міжнародного класу з універсального бою», «Майстра спорту України міжнародного класу з комбат Дзю-Дзюцу».

До академії хлопець серйозно не займався рукопашним боєм.

- Мотивували тренера уже в академії. Я виступаю за академію, за ДПСУ, найчастіше саме на змаганнях з рукопашного бою. Їжджу на чемпіонати України, Європи, Світу.

Рукопашний бій – доволі травматичний вид спорту. На змаганнях і при підготовці до них трапляється різне. Та Андрій не нарікає.

- Без травм ніяк, травми постійно, постійно їх заліковуємо, постійно намагаюся вести бій обережніше, щоб не травмуватися. Але різні суперники, різні ситуації, тому трапляються і травми. Найчастіше потерпають коліна.

Сьогодні курсант провів три сутички без жодної поразки. Завтра чекає на фінальний бій, і, як усі учасники змагань, звісно ж мріє про перемогу.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 07:27 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у конференції під егідою Асоціації інтервенційних кардіологів України 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up