Прем’єрний балет «Есмеральда» підкорив хмельницького глядача

Прем’єрний балет «Есмеральда» підкорив хмельницького глядача
Аби подивитися нову постановку Олександра Шиманського у театрі Старицького зібрався повний зал глядачів. І сподівання, щодо якісного видовища й справді виправдалися.

Хмельницький обласний академічний музично-драматичний театр імені Старицького, особливо впродовж декількох останніх років, все частіше продовжує позитивно дивувати цінителів мистецтва. Минулорічна прем’єра комедії «Республіка на колесах», з якою вони успішно гастролювали й побували з благодійними виставами у зоні АТО, комедія «100 тисяч» і от знову прем’єра, балет за твором Віктора Гюго «Собор Паризької Богоматері». Балет, який ставлять на кращих сценах світових театрів зміг побачити і хмельницький глядач.

Сюжет «Есмеральди» багатьом відомий. Навіть ті, хто прийшов вперше і не знав його, переглядаючи дії на сцені змогли зрозуміти, адже постановка була легкою та цікавою. Глядач немов би перенісся  на деякий час у старий Париж.

На площі біля собору Паризької Богоматері у однієї жінки цигани вкрали її дитину . На згадку про малечу залишилася тільки лялька. Вона у розпачі, але не втрачає надії знайти свою кровинку.Впродовж багатьох років жінка приходить на місце зникнення доньки і бачить юрби циган, жінка ненавидить їх, адже знає, що саме вони причетні до її страждань. В один з таких днів серед багатьох циган танцює Есмеральда. Як і всі цигани вона заробляє гроші танцями та своїм співом. Тендітна та красива дівчина, в таку важко не закохатися чоловікам. Для дівчини її краса стала її ж і бідою.

Відео дня

Площа біля собору Паризької Богоматері для дівчини знакова, саме там відбуваються чи не найважливіші події її життя. Саме там її побачив та закохався священник Клод Фролло. Есмеральда - це його прокляття, адже він ніяк не може позбутися пристрасті до неї, через це він вважав всіх циганок чаклунками.

Одного дня біля собору з’являється молода пара, вони щойно одружилися та начебто щасливі. Допоки Феб не побачив її. Чоловік не може встояти перед красою циганки. Його почуття взаємні, про це дізнається Фролло й підстерігши закоханих однієї ночі він вбиває коханого Есмеральди. Цю страшну картину вбивства бачив дзвонар Квазімодо. Знаючи правду нещасний намагається допомогти дівчині, яку вже кинули до в’язниці.

Доля склалася так, що саме там її побачила справжня мати, але не впізнала одразу дівчину. Лише амулет на шиї Есмеральди виказав її. Тепер дівчина дізналася про свою справжню матір. Квазімодо вдається врятувати Есмеральду і він її переховував у соборі Паризької Богоматері, де й сам зростав і був під опікою. Дзвонар ніяк не може виказати свої почуття кохання.

Тим часом, дізнавшись, що дівчина знайшла прихисток у соборі Фролло наказує монахам привести її на площу аби стратити, там Есмеральда в останнє бачить своїх двох мам.

Не витримавши втрати коханої дзвонар Квазімодо вбиває священника.

Гарно декорована сцена, яскраві костюми та чудова гра акторів не залишила нікого байдужим. Головні ролі у цій прем’єрі зіграли артисти балету: Есмеральда - Дар’я Ярошенко, Клод Фролло - Сергій Будник, Феб - Андрій Нетяга, мати Есмеральди - Наталія Булацена, Квазімодо - Максим Довгун. Стару циганку зіграла неперевершена, заслужена артистка України Лариса Власенко.

Окрім артистів балету та акторів театру до балету «Есмеральда» долучилися студенти хореографічного відділення Хмельницької педагогічної академії.

-Під час підготовки цієї роботи пішло багато сил, - розповів зі сцени глядачеві Олександр Шиманський. - Все це не так просто. Ми три місяці працювали, щоб ви змогли побачити цю роботу. Хочу вам всім подякувати від імені нашого колективу і Анатолію Петровичу Пундику який підтримав цей проект. Сподіваюся, що ми з вами ще зустрінемося в наших нових роботах в театрі імені Старицького.

Балет "Есмеральда" можна побачити у театрі Старицького 29 жовтня та 19 листопада. Не пропустіть!

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу Від читача 12:08 РЕПЕРФУЗІЙНОМУ ЦЕНТРУ КНП «ХОССЦ» у м.Хмельницький – 3 роки! 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто 18:23 Бійка у розважальному закладі Шепетівки закінчилась реанімацією 17:42 На Хмельниччині оголосили підозру чоловіку, який відрубав голову собаці 17:09 Зеленський вручив орден «Золота Зірка» дружині полеглого Героя Руслана Пруса 16:46 Померла 8-річна Каріна з Кам’янця. Рідним треба допомога photo_camera 16:16 За необережне вбивство двох лісівників житель Шепетівщини отримав вирок 15:41 У Хмельницькому не знайшли підозрюваного, який причетний до отруєння собак 15:16 Хмельницьку обласну службу зайнятості очолив новий керівник 14:46 У Симчишина найвища: рейтинг зарплат мерів сусідніх міст (ІНФОГРАФІКА) 14:21 На Хмельниччині викрили священника УПЦ МП, який вихваляв путіна перед вірянами 13:36 На Хмельниччині водій переконував суд, що прикидався п'яним перед поліцейськими 12:52 У Кам'янці на смерть збили пішохода 12:13 На Хмельниччині запустили ще один комплекс зважування вантажівок 11:11 Смертельна ДТП на Хмельниччині: водій «ВАЗу» влетів у дерево
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up